Ilie Năstase spune că sancționarea Simonei Halep este un gest rasist

Data actualizării: Data publicării:
Ilie nastase
Foto: GettyImages

Ilie Năstase face din nou valuri în presa internațională, după ce, într-o declarație recentă, a spus că sancționarea Simonei Halep ar avea la mijloc o componentă rasistă. În interviul pentru publicația britanică Express, fostul tenisman a spus că dacă Simona ar fi fost americancă nu ar fi fost sancționată.

Fostul tenismen, acum în vârstă de 76 de ani, a susținut că are "surse apropiate din lumea tenisului" care spun că și alți jucători de rang înalt din circuit s-au trezit într-un caz similar cu al Simonei Halep, dar nu au fost raportați.

„Dacă Simona era americancă, nimic n-ar fi apărut în presă despre acest caz. Absolut nimic! Știu două americance, care s-au aflat în situații similare, și cazurile lor de dopaj n-au fost mediatizate. Știu treaba asta din surse sigure din lumea tenisului. Dacă numele acelor jucătoare ar fi fost legate de cazuri de doping, sponsorii lor ar fi plecat acasă, a doua zi“, a spus Năstase jurnaliștilor britanici.

Posibil ca Ilie Năstase să se fi referit la surorile Venus și Serena Williams despre care au existat suspiciuni de dopaj, de-a lungul anilor, dar niciodată n-au fost confirmate de teste pozitive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri