JO 2020. Robert Glință, pe locul 8 în finala olimpică la 100 de metri spate

Data actualizării: Data publicării:
robert glinta inotand pe spate
Robert Glință. Foto: Profimedia Images

Robert Glință, campion european en-titre la 100 de metri spate, a ieșit pe locul al optulea, marți, în finala acestei probe de la Jocurile Olimpice, în care a concurat cu înotători de mare valoare.

Robert Glință a avut un timp mai bun decât în semifinale, parcurgând cele două lungimi de bazin în mai puțin de 53 de secunde, mai exact în 52 de secunde și 95 de sutimi.

Citiți și: JO 2020 David Popovici, performanță remarcabilă în finala de 200 m liber: A fost la 2 sutimi de secundă de medalia de bronz

A fost o cursă în care s-a pornit tare de la început, câștigată de rusul Evgheni Rylov, cu timpul de 51 de secunde și 98 de sutimi, care a stabilit astfel un nou record european la această probă. 

Medalia de argint i-a revenit tot unui rus, considerat unul dintre favoriți, Klimment Kolesnikov, cronometrat cu 52 de secunde.

Citiți și: Sportivii ruși medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor asculta Ceaikovski în loc de imnul național

Pe locul al treilea s-a clasat un alt înotător redutabil, americanul Ryan Murphy, cu 52 de secunde și 19 sutimi. El deține din 2016, de la Olimpiada de la Rio, recordurile mondial și olimpic ale acestei probe, cu 51 de secunde și 85 de sutimi.

Robert Glinţă, în vârstă de 24 de ani, a luat startul de pe culoarul opt, a început bine cursa şi ocupa locul patru la jumătatea ei, însă pe ultimii metri nu a mai reuşit să-şi plaseze sprintul său obişnuit şi a încheiat cursa pe ultimul loc. Același loc l-a ocupat la această probă și în finala de la Olimpiada de la Rio, din 2016.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri