Emma Răducanu, revelația de la Wimbledon, stârnește controverse. John McEnroe, criticat după declarații „dezgustătoare” la adresa ei

Data actualizării: Data publicării:
Emma Răducanu primește îngrijiri la Wimbledon 2021.
Emma Răducanu, revelația de la Wimbledon, stârnește controverse. Foto: Profimedia

Este considerată una dintre revelațiile turneului de tenis de la Wimbledon, dar după eliminarea din competiție a devenit ținta criticilor. Vorbim de Emma Răducanu, tânăra de 18 ani cu origini românești care a ajuns în optimile de finală. Abandonul din setul al doilea a declanșat un conflict al declarațiilor.

Laudele s-au împletit cu criticile la adresa Emmei Răducanu, după înfrângerea suferită la Wimbledon. Și pentru că de laude am mai vorbit, criticile primite de fata cu origini românești au făcut valuri. Unele dintre ele au venit de la John McEnroe.

„E păcat. Îmi pare rău de Emma. Pare că a fost prea mult pentru ea, dar e de înțeles. Asta te face să te uiți la jucătorii și jucătoarele longevive din circuit și să te întrebi oare cum rezistă. Să sperăm că Emma va învăța din această experiență. Poate că nu e așa trist că s-a întâmplat asta acum, când are 18 ani”, a spus fostul mare tenismen pentru BBC. Comentariile sale au stârnit, însă, multe nemulțumiri. Au fost considerate dezgustătoare de mulți oameni, care l-au acuzat pe McEnroe de sexism și au cerut ca acesta să nu mai comenteze meciuri de tenis.

emma raducanu wimbledon 2021 profimedia
Emma Răducanu a devenit cea mai tânără jucătoare de tenis care reprezintă Marea Britanie și care reușește să ajungă în al patrulea tur de la Wimbledon. Foto: Profimedia

Între timp, realizatorul TV Piers Morgan a intervenit în tot acest război al declarațiilor și i-a luat apărarea fostului număr 1 ATP.

„McEnroe a spus adevărul. Domnișoara Răducanu e o jucătoare talentată, dar n-a putut face față presiunii și a renunțat atunci când era bătută rău. Nu a fost curajos, ci rușinos”, a comentat el pe Twitter.

În vârstă de 18 ani, Emma Răducanu a abandonat meciul în setul secund, la scorul de 6-4, 3-0 în favoarea Ajlei Tomljanovic. S-a întâmplat în timpul optimilor de finală de la Wimbledon, după ce a acuzat probleme de respirație. A cerut time-out medical și nu a mai revenit de la vestiare.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri