Calificare complicată pentru Simona la Stuttgart. Primele explicaţii

Data actualizării: Data publicării:
BNP Paribas Open - Day 9
Foto: Guliver / GettyImages

Simona Halep, locul I WTA, a întâlnit-o pe Magdalena Rybarikova, numărul 18 mondial, în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Stuttgart. S-a calificat în sferturi, după un meci care a părut să-i pună probleme serioase.

BNP Paribas Open - Day 12
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep a avut un meci complicat în optimile de la Stuttgart. Liderul mondial a acuzat dureri musculare pe finalul primului set al confruntării cu Magadalena Rybarikova. Slovaca şi-a adjudecat actul inaugural cu 6 la 4, apoi a condus cu 2 la 1 şi break avantaj. Simona şi-a revenit după sfaturile primite de la Andrei Pavel. A câştigat cinci game-uri la rând şi a trimis meciul în decisiv. Românca şi-a răsplătit fanii din tribună cu lovituri de manual. S-a impus cu 6 la 3 şi s-a calificat în sferturile de finală.

Simona Halep a spus după încheierea partidei că a avut probleme cu zgura, dar ambiția de a câștiga a ajutat-o să depășească toate dificultățile. „Magdalena a jucat foarte bine în primul set, este un adversar greu întotdeauna, așa că am vrut doar să păstrez mingea în joc, să joc mai mult pe reverul ei și să nu mai ratez. Spun asta pentru că la începutul setului al doilea am început să ratez destul de mult. Dar, apoi mi-am găsit ritmul și am stat acolo punct cu punct”, a explicat Halep, citată de digisport.ro.

Întrebată dacă atunci când meciul devine mai dificil, are anumite avantaje, Simona a replicat: „Da, încerc să păstrez schimburile mai lungi și simt că sunt mai puternică și că joc un tenis bun la final. Nu-mi este teamă să stau în aceste raliuri, de aceea îmi place zgura!”.

În final, Simona a recunoscut că nu a avut jocul cel mai bun, dar a dat vina și pe suprafața de joc, extrem de rapidă la Stuttgart, față de cea de săptămâna trecută de la Cluj, din meciul de Fed Cup, dintre România și Elveția, scor 3-1. „Da, e foarte alunecoasă zgura, iar asta am simțit în primul set, când am avut probleme la picioare, cu musculatura. Dar nu am vrut să mă opresc, nu m-am gândit la accidentare și am mers mai departe. Este greu pe acest teren, mai ales că nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Însă, dacă te obișnuiești cu suprafața, poți obține mai departe un nivel bun”, a mai spus Halep, după ce s-a calificat în sferturile competiției.

ACTUALIZARE 23:50. Halep - Rybarikova 4-6, 6-2, 6-3. Simona câștigă, nu fără emoții, primul meci de anul acesta de la Stuttgart și ajunge în sferturile de finală!

În primul set, la 5-4 pentru Rybarikova, Halep a acuzat dureri la spate şi la piciorul drept. În al doilea set, românca a primit sfaturi pe teren de la Andrei Pavel, când scorul era 2-1 pentru Rybarikova.

„Am simţit dureri la musculatură, dar nu am vrut să mă opresc”, a spus Halep după meci.

Românca s-a impus într-o oră şi 52 de minute şi acum are un bilanţ de 4-2 în faţa Magdalenei Rybarikova.

Simona Halep a fost direct acceptată în manşa a doua la Stuttgart. Ea o va întâlni în faza următoare pe câştigătoarea meciului dintre Laura Siegemund, locul 100 WTA şi Coco Vandeweghe, locul 16 WTA. Partida se va desfășura joi, după ora 14:30, ora României.

În 2017, Halep a ajuns până în semifinale la Stuttgart, fiind eliminată de sportiva germană Laura Siegemund, care a şi câştigat apoi turneul. Dacă Laura Siegemund o învinge pe Coco Vandewege, Simona are astfel ocazia să-și ia revanșa.

ACTUALIZARE 23:40. Halep - Rybarikova 4-6, 6-2, 4-2. Simona face spectacol în decisiv.

ACTUALIZARE 23:16. Egalitate la seturi, se intră în decisiv. Simona câștigă setul al doilea cu 6-2.

ACTUALIZARE 23:05. Halep - Rybarikova 4-6, 5-2. Simona este decisă să revină în meci. După un serviciu excelent, Halep a luat un avans destul de consistent și este aproape de a egala situația la seturi.

ACTUALIZARE 22:58. Halep - Rybarikova 4-6, 3-2. Simona este mult mai incisivă, nu se mai grăbește și o lasă și pe Rybarikova să ia decizii. Halep este iar la conducere, dar meciul este unul extrem de dificil, scrie digisport.ro.

ACTUALIZARE 22:53. Halep - Rybarikova 4-6, 2-2. Simona a cerut intervenția lui Andrei Pavel la 2-1 în setul 2 pentru Rybarikova. Antrenorul i-a transmis sportivei din Constanța să nu mai dea așa tare, să o lase și pe Rybarikova să lovească mingea și vor veni și punctele câștigătoare. Și a avut dreptate: e 2-2 în setul al doilea.

ACTUALIZARE 22:31 Primul set este câștigat de Magdalena Rybarikova, cu 6 la 4.

ACTUALIZARE 22:30. Halep - Rybarikova 4-5. Simona a cerut intervenția fizioterapeutului. Sportiva noastră a acuzat ceva probleme la spate. După un scurt masaj, a reintrat pe teren.

ACTUALIZARE 22:25. Halep - Rybarikova 3-5. Simona are ceva probleme în acest moment, nu se mai poate concentra la fel de bine și face greșeli neforțate, scrie digisport.ro.

ACTUALIZARE 22:10 Meciul a început destul de strâns. Este 2-2 în primul set, după aproximativ zece minute de joc.

ACTUALIZARE 21:55 A început meciul. Simona este la serviciu.

Meciul de tenis dintre Simona Halep și Magdalena Rybarikova poate fi urmărit gratuit, LIVE și ONLINE, de abonații RCS & RDS aici.


Simona Halep debutează miercuri seară, în direct la Digi Sport, la turneul de la Stuttgart. Deşi zgura este suprafaţa ei preferată, Simona nu este mulţumită de condiţiile din Germania înaintea meciului cu Rybarikova. Românca a luat un prim contact cu suprafaţa preferată în victoriile de la Cluj, din Fed Cup.

E foarte rapidă, aluneci mult, e un fel de hard cu praf. Nu e zgură adevărată, e greu să te adaptezi, cele care lovesc foarte tare mingea sunt avantajate aici. Dacă schmbi ritmul e mai bine, așa că încerc să mă adaptez. Niciodată nu am jucat cel mai bun tenis al meu la acest turneu”, a spus Simona Halep.

Liderul clasamentului WTA intră direct în turul II acolo unde dă peste Magdalena Rybarikova. Locul 18 mondial a trecut în primul tur de Daria Kasatkina.

„E o jucătoare dificilă, nu dă ritm, vine la fileu. Sper să mă pot adapta și să îmi fac jocul, deși nu e ușor contra ei. Nu spun că sunt favorită la toate turneele dar am șansa mea”, a mai spus românca.

Partida dintre Simona Halep şi Magdalena Rybarikova va fi la Digi Sport, astăzi, nu înainte de ora 21:00.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri