Sari la conținut

Maria Șarapova a fost inclusă în delegaţia Rusiei pentru Jocurile Olimpice

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Șarapova face parte dintr-o echipă în care mai sunt incluse Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova şi Daria Kasatkina, Yekaterian Maksimova fiind rezervă, în cazul în care cazul Mariei nu va fi judecat până la JO sau aceasta va fi suspendată, informează digisport.ro.

Decizia ruşilor este una surprinzătoare, mai ales că preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, Shamil Tarpischev, nu era chiar optimist în cazul Mariei, cu o săptămână în urmă. „E foarte puțin probabil să revină acum. E într-o situație foarte complicată”, declarase acesta.

Maria Șarapova (29 de ani) este suspendată provizoriu începând cu 12 martie, după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanţă trecută pe lista celor interzise la începutul acestui an. Sportiva din Rusia a recunoscut pe 7 martie că a picat un test doping la Australian Open, turneu disputat în perioada 18-31 ianuarie. A precizat ca a utilizat substanța respectivă din motive medicale, timp de 10 ani, până la interzicerea ei. Suspendarea este provizorie, până la soluționarea cazului.

„Sunt hotărâtă să joc din nou tenis. Sper că voi avea şansa să o pot face”, a scris Șarapova pe contul său de Facebook, în luna martie.

Până acum, cea mai lungă absență din circuit a Mariei Șarapova a fost de aproximativ o jumătate de an, după o operație la umăr suferită în octombrie 2008.

Șarapova are în palmares cinci titluri de Grand Slam, ultimul dintre ele cucerit în 2014, la Roland Garros, după o finală cu Simona Halep.

Din 2017, turneele WTA vor fi transmise în exclusivitate la Digi Sport - timp de cinci ani, vor putea fi urmărite toate competiţiile Premier Mandatory, Premier Five, Premier Seven Hundred si WTA International, în total 55 de turnee pe sezon.