US Open | Simona Halep, învinsă în primul tur de Maria Șarapova

Data actualizării: Data publicării:
DIXB_OOXcAADg_7
Foto: US Open

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost învinsă marți dimineață de rusoaica Maria Şarapova, locul 147 WTA, fostă numărul 1 mondial, beneficiară a unui wild card, în manşa I a US Open, ultimul Grand Slam al anului. 6-4, 4-6, 6-3 a fost rezultatul partidei.

DIXB_OOXcAADg_7
Foto: US Open

„Simona Halep o va întâlni pe Maria Șarapova într-un meci care promite să fie o întâlnire dramatică în primul tur la US Open. A doua favorită n-a bătut-o pe oponenta sa din Rusia, care a revenit în acțiune după o accidentare”, au scris cei de la WTA înaintea partidei, una care nu a dezamăgit publicul.

La finalul partidei, Șarapova a izbucnit în lacrimi. „Are multă tărie de carater”, a spus rusoaica despre Halep.

Citiți și Ce au spus Halep și Șarapova după încleștarea de la US Open

Șarapova a controlat majoritatea schimburilor de mingi în primul set și a decis și soarta acestora, fie prin lovituri direct câștigătoare, fie prin greșeli neforțate. Simona Halep a trebuit să schimbe jocul. Aflat în tribune alături de Andrei Pavel, Darren Cahill nu a putut coborî alături de Halep, întrucât la turneele de Grand Slam nu este permis on-court coaching-ul.

Deși rusoaica a avut 4-1 în al doilea set, Halep a reușit să închidă setul pe propriul serviciu. Șarapova a avut cinci șanse de re-break și a condus majoritatea schimburilor de mingi și în acest set, însă, după ce a condus cu 4-1, loviturile ei au fost mai puțin precise și a comis din ce în ce mai multe greșeli. 

Cel de-al treilea set a avut un parcurs oarecum similar. Șarapova a avut 3-0, pentru ca Halep să muncească pentru revenire. La 5-3, Simona părea că poate să facă acest lucru, însă nu a reușit să facă break-ul, iar Șarapova a învins-o pentru a șaptea oară în carieră.

În turul al doilea, Maria Șarapova urmează să o întâlnească pe Timea Babos, din Ungaria. De partea cealaltă, Simona Halep ratează, cel mai probabil, o nouă șansă de a trece pe primul loc în clasamentul WTA.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri