Simona Halep are adversare dificile la turneul Mutua Madrid Open 2019

Data actualizării: Data publicării:
Bucurie retinuta si concentrare pentru Simona Halep dupa calificarea dificila in optimile Indian Wells 2019
Foto: Guliver/Getty Images

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, va evolua cu o jucătoare venită din calificări în primul tur al turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

simona halep maini sold - crop getty
Adversare dificile în partea de tablou pe care figurează Simona Halep la Mutua Madrid Open 2019 Foto: Guliver/GettyImages

Tot în primul tur, Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, va evolua cu australianca Ajla Tomljanovici, locul 43 WTA, Irina Begu, locul 96 WTA şi beneficiară a unui wild card, va juca împotriva Yuliei Putintseva din Kazahstan, locul 41 WTA, iar Sorana Cîrstea, locul 93 WTA, de asemenea prezentă pe tablou cu wild card, va da piept cu americanca Madison Keys, locul 14 WTA.

Simona Halep, pe aceeași parte de tablou cu Naomi Osaka, Karolina Pliskova și Elina Svitolina

Simona Halep, aflată pe partea de tablou a liderului WTA, japoneza Naomi Osaka, pe care o poate întâlni în semifinale, va juca în manşa a doua, dacă se va califica, împotriva învingătoarei dintre britanica Johanna Konta, locul 47 WTA, şi americanca Alison Riske, locul 49 WTA. 

Sportiva din Constanţa mai poate da piept cu germana Julia Goerges, locul 17 şi cap de serie numărul 16, în optimi, şi cu ucraineanca Elina Svitolina, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, sau cu australianca Ashleigh Barty, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, în sferturi.

Cele mai puternice adversare ale japonezei Osaka de pe primul sfert al tabloului sunt sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 5 şi Aryna Sabalenka din Belarus, locul 10 WTA şi cap de serie numărul 10. Câştigătoarea acestui sfert va evolua în semifinale cu cea din sfertul al doilea, pe care joacă Halep.

Petra Kvitova și Angelique Kerber, pe cealaltă jumătate a tabloului

Pe jumătatea a doua a tabloului, sportiva cehă Petra Kvitova, locul 2 WTA, este principala favorită, urmată de germana Angelique Kerber, locul 4 WTA, olandeza Kiki Bertens, locul 7 WTA, şi americanca Sloane Stephens, locul 8 WTA.

Citiți și:  Interviu exclusiv cu Simona Halep, la Madrid: Am răcit în avion, dar sper să-mi revin

Irina Bara, locul 178 WTA, și ea beneficiară a unui wild card, s-a calificat, vineri, în turul al doilea al calificărilor turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

Irina Bara a beneficiat în primul tur de abandonul sportivei Magdalena Rybarikova din Slovacia, locul 72 WTA şi cap de serie numărul 11, după primul set câştigat de româncă, scor 7-5.

Pentru un loc pe tabloul principal, Irina Bara, singura jucătoare română din această fază, va evolua cu ucraineanca de 16 ani Marta Kostiuc, locul 320 WTA, de asemenea beneficiară a unui wild card, care a eliminat-o pe principala favorită din calificări, americanca Amanda Anisimova, 17 ani, locul 53 WTA, scor 6-0, 2-6, 6-0.

Accederea în manşa a doua a calificărilor este recompensată la Madrid Open cu un premiu de 6.265 de euro şi cu 20 de puncte WTA, scrie News.ro.


Știre inițială:

Simona Halep îşi va afla vineri prima adversară a turneului Mutua Madrid Open 2019. Turneul este transmis începând de sâmbătă, de la ora 12:00, în direct pe Digi Sport 2. România are patru reprezentante pe tabloul principal al turneului de la Madrid. Tragerea la sorți a tabloului competiției va avea loc vineri, de la ora 13:30. Turneul de categorie Premier Mandatory de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, începe însă vineri, cu meciurile din calificări.

 

Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu și Sorana Cîrstea vor juca direct în primul tur al competiției din capitala Spaniei. Ion Țiriac le-a oferit câte un wild card ultimelor două. Mai mult, Irina Bara a primit și ea un wild card pentru calificări, scrie digisport.ro.

Cum poate redeveni Simona Halep nr. 1 mondial

Încep din nou calculele, pentru că Simona Halep are o nouă șansă să redevină numărul unu mondial. Pentru asta, românca trebuie să câștige - pentru a treia oară în carieră - turneul de la Madrid, iar actualul nr.1 mondial, Naomi Osaka, să nu ajungă în semifinalele competiției.

Simona Halep a câștigat Mutua Madrid Open în 2016 și 2017, iar anul trecut a ajuns în sferturi, când a fost eliminată de Karolina Pliskova. Românca are de apărat 2.800 de puncte în sezonul pe zgură, pe care îl începe la Madrid.

Idolul Simonei Halep, Justine Henin, a devenit fanul său. Justine Henin este încântată de jocul pe zgură al româncei şi o vede mare favorită la Roland Garros. Halep începe cursa spre Paris în capitala Spaniei.

„Îmi place jocul ei, în special pe zgură. Voi fi foarte interesată să văd cum se descurcă Simona, care a fost una dintre cele mai consistente jucătoare de la începutul anului. O văd în continuare pe Simona ca pe una dintre cele mai mari favorite, în acest moment”, a declarat Justine Henin, fost nr. 1 mondial.

O adversară de temut și două absențe notabile de la Madrid

La Madrid Open 2019 nu va participa sportiva canadiană de origine română Bianca Andreescu, numărul 23 mondial. Ca și Maria Sharapova, care s-a retras și de la turneul de la Roma, Bianca Andreescu are probleme la umăr şi are nevoie să se menajeze, astfel că va face doar antrenamente în perioada următoare.

De la Madrid s-a retras şi Camila Giorgi, locul 30 WTA, care are probleme la încheietura mâinii.

În schimb, jucătoarea americană de tenis Sloane Stephens, locul 8 WTA, este pregătită, începând cu turneul de la Madrid, de olandezul Sven Groeneveld, fostul antrenor al Mariei Sharapova. Groeneveld a lucrat cu Şarapova când aceasta a obţinut trofeul la Roland Garros, în 2014, după o finală cu Simona Halep, colaborarea lor încheindu-se în luna martie 2018, după ce rusoaica a câştigat în total şapte titluri la simplu. Sharapova a lipsit din competiţii între februarie 2016 şi aprilie 2017, din cauza unei suspendări primite pentru dopaj.

Groeneveld, în vârstă 53 de ani, este unul dintre cei mai apreciaţi antrenori de tenis, el lucrând cu numeroase vedete ale WTA, ca Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovici şi Caroline Wozniacki. La fel ca Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, Sven Groeneveld a antrenat în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei jucătoarelor, încheiat la finalul anului 2015.

Anterior, Stephens a lucrat cu americanul Kamau Murray, până la finalul sezonului trecut. Colaborarea lor a dus la primul titlu de Grand Slam câştigat de Stephens în 2017, la US Open, la finala pierdută în faţa Simonei Halep la Roland Garros, în 2018, şi la cea mai bună clasare din carieră a jucătoarei americane, locul 3 WTA, tot anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri