Wimbledon 2018: Preferata publicului și deținătoarea trofeului, eliminate în turul al doilea

Data actualizării: Data publicării:
Aegon International - Day Four
FOTO: Gulliver/Getty Images

Continuă seria eliminărilor neașteptate la Wimbledon, iar sorții par să îi surâdă Simonei Halep, care s-a calificat, joi, în turul al treilea al competiției.

Aegon International - Day Four
FOTO: Gulliver/Getty Images

Garbine Muguruza, deţinătoarea trofeului, a fost învinsă, joi, cu scorul de 5-7, 6-2, 6-1, de belgianca Alison Van Uytvanck, locul 47 WTA, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon. Spaniola, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost întrecută după un meci care a durat o oră şi 52 de minute.

Muguruza era pe partea de tablou a Simonei Halep şi ar fi putut juca împotriva româncei în semifinale.

De asemenea,  britanica Johanna Konta, jucătoarea care anul trecut a eliminat-o pe Simona Halep în sferturile de finală, a fost învinsă, joi, în turul al doilea al turneului de la Wimbledon. Locul 24 WTA şi cap de serie numărul 22, britanica a fost învinsă în fața propriului public, cu 3-6, 4-6, de slovaca Dominika Cibulkova, locul 33 WTA, după un meci care a durat 78 de minute.

Konta, semifinalistă anul trecut, era pe partea de tablou a Simonei Halep şi o putea întâlni pe jucătoarea română în optimi.

Cibulkova va evolua în turul al treilea cu belgianca Elise Mertens, locul 15 WTA şi cap de serie 15, care a trecut, cu scorul de 6-1, 6-3, de americanca Sachia Vickery, locul 83 WTA, în 54 de minute.

Învingătoarea din meciul Cibulkova - Mertens va evolua în optimi cu câştigătoarea din meciul Simona Halep, locul I WTA - Su-Wei Hsieh (Taiwan), locul 48 WTA.

Din Top 10 WTA, mai sunt în competiţie, în turul al treilea, Simona Halep, locul I, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 8 WTA, americanca Venus Williams, locul 9 WTA şi germana Angelique Kerber, locul 10 WTA. Dintre acestea, Kerber este pe partea de tablou a Simonei Halep. Ele se pot întâlni în penultimul act al turneului. Serena Williams și Jelena Ostapenko, deși nu se află în top 10, sunt adeversare redutabile pentru Simona, iar ele au rămas în competiție.

În ceea ce o privește pe Karolina Pliskova, ea se va confrunta vineri (după ora 17:00) cu Mihaela Buzărnescu. Tot vineri joacă și Serena, care o întâlnește pe franțuzoaica Kristina Mladenovici.

„Am curajul să spun că poate am o şansă de a câştiga acest titlu, dar nu vreau să mă concentrez pe asta. Vreau să mă concentrez pe fiecare meci. Dacă voi în partea finală a turneului, va fi o mare provocare", a spus joi Simona Halep, după meciul cu Saisai Zheng, potrivit WTA.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 7-5, 6-0, pe chinezoaica Saisai Zheng, locul 126 WTA.

În turul al treilea, Halep rămâne la adversare din Asia şi va evolua cu Su-Wei Hsieh din Taiwan, locul 48 WTA, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 6-3, 6-3, în 64 de minute de joc, pe Lara Arruabarrena din Spania, locul 88 WTA.

Jucătoarea din Taiwan este pentru a doua oară în turul al treilea, la Wimbledon. Ea a mai atins această fază, cea mai înaltă pe iarba londoneză, în 2012.

Halep a câştigat singurul meci disputat cu Hsieh, în 2013, în turul I al turneului de la Cincinnati, cu scorul de 6-7 (5), 6-1, 6-2.

(sursa: News.ro)

Veste uriașă din Marea Britanie! Halep, sigură de locul 1 și după Wimbledon

Maria Sharapova și Petra Kvitova, eliminate în primul tur la Wimbledon

Încă o eliminare de răsunet după primul tur la Wimbledon: Svitolina

Prima surpriză la Wimbledon 2018. Sloane Stephens, finalista de la Roland Garros, eliminată în primul tur

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri