Staţiune de munte, cu zăpadă de patru metri înălţime

Data publicării:
zapada vartop

Sunt ninsori cum nu s-au mai văzut de 15 ani la Vârtop, în Munții Apuseni. Zăpada are şi patru metri înălţime. Cabanele abia se mai văd de nămeți, iar localnicii sunt blocați de mai multe zile în munţii de omăt. De teamă să nu rămână captivi între troiene, mulți turiști au renunțat la rezervările făcute în stațiunea cu cele mai lungi pârtii de schi din Bihor.

Satul de vacanță Vârtop e, de câteva zile, îngropat în nămeții ce depăşesc doi metri. Localnicii au încercat să răzbată prin munţii de omăt. Au pus mâinile pe lopeți și au făcut poteci de la cabane spre șosea.

Proprietarii de pensiuni fac eforturi uriaşe în această perioadă.

George Hoțopan, reprezentantul unei pensiuni: „Sunt mici afaceri care încearcă să supraviețuiască și nu poți să faci aprovizionare, turiștii îți anulează rezervările”.

Alexandru Țucudean, proprietarul unei pensiuni: „Blocam activitatea în restaurant, că trebuia să aducem marfa de la drum, la un 300 de metri, cărate în spate toate. Am avut o perioadă cam de două săptămâni în care nici măcar mașinile 4x4 nu puteau intra”.

Autorităţile recunosc că sunt depășite de situaţie.

Anca Tira - reprezentanta primăriei orașului Nucet: „Utilajele noastre sunt acolo. Spre neșansa noastră, anul ăsta au fost mai multe probleme din cauza zăpezii, zăpezii foarte multe”.

Localnicii din Vârtop spun că e cea mai grea iarnă din ultimii 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri