Galerie Foto Trafic cu insecticid de un milion de euro, furat din Italia. Flagrantul, organizat în plină stradă în Timișoara

Data publicării:
flacon cu insecticid
Sursa foto: Poliția Română

Un bărbat de 51 de ani a fost reținut de polițiști după ce a fost prins, marți, în flagrant, în timp ce transporta cu autoutilitara 4.420 de flacoane cu insecticid. Marfa, în valoare de 1 milion de euro, fusese furată, la finalul lunii martie, din Italia, spun anchetatorii. Cinci persoane suspectate de trafic de insecticid au fost duse la audieri.

Flagrantul a avut loc marți, pe strada Gelu din municipiul Timișoara. Polițiștii, care aveau indicii despre afacerea ilegală, au oprit în trafic două autovehicule: o mașină și o autoutilitară, în care se aflau în total 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani.

"În urma efectuării controlului autovehiculelor, în habitaclul autoutilitarei au fost descoperite 221 de cutii cu insecticid, fiecare cutie conţinând 20 de flacoane, a câte 200 de ml de substanţe toxice, produsele fiind oferite spre vânzare la preţul de 18 euro/flacon", a transmis Poliția Română într-un comunicat de presă.

Marfa, a cărei valoare pe piață este de peste 1 milion de euro, ar fi fost furată pe 28 martie 2023 din Italia, spun anchetatorii. Polițiștii au confiscat atât cele 4.220 de flacoane cu insecticid, cât și autoutilitara, iar cei 5 bărbați au fost duși la audieri. În paralel, anchetatorii au făcut percheziții și la domiciliul unuia dintre suspecți.

"În urma probatoriului administrat în cauză, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire la furt şi trafic de produse sau substanţe toxice, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara", transmite IGPR.

Operațiunea de prindere în flagrant a fost derulată de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, în cadrul unei acţiuni comune transfrontaliere şi în urma informaţiilor obţinute cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF).

Sursa foto: Poliția Română
Sursa foto: Poliția Română

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri