Video&Foto Trafic de migranți la granița de vest. Peste 120 de străini au fost prinși într-o singură zi, când voiau să treacă ilegal frontiera

Data publicării:
migranti prinsi la vama
Migranți prinși când voiau să iasă ilegal din România. Sursa foto: Poliția de Frontieră

122 de migranți, de diferite naționalități, au încercat să iasă, în ultimele 24 de ore, ilegal din România. 60 dintre ei erau ascunși într-un singur automarfar, printre marmură, plastic și profile metalice, marfă care urma să ajungă în Germania. În total, 4 șoferi, trei cetăţeni turci şi unul român, sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

"În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci și unul român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv unui autoturism înmatriculat în România. Șoferii automarfarelor transportau marmură, plastic și profile metalice pentru societăți comerciale din Germania, iar șoferul autoturismului tracta o remorcă și se deplasa pe ruta România – Danemarca", transmit polițiștii de frontieră.

În urma controlului, oamenii legii au găsit ascunși 94 de cetățeni străini, dintre care 60 într-un singur automarfar. Cetățenii, din state precum Bangladesh, Pakistan, Egipt, India, Ghana, Sri Lanka, Nepal și Irak, intenționau să ajungă în mod fraudulos în vestul Europei.

Și în Vama Nădlac, polițiștii au descoperit un automarfar înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc ce transporta mase plastice. Doar că, printre marfa care urma să ajungă în Germania, erau ascunși și peste 20 de migranți.

"În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 22 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, Egipt, Siria, Bangladesh și Irak", transmite Poliția de Frontieră.

Alții și-au încercat norocul pe jos, de această dată spre Serbia.

"În data de 21.08.2023, ora 01:00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga - I.T.P.F. Timişoara au depistat cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp noapte Attica, la aproximativ 100m de frontieră, șase cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt din Pakistan, au vârste cuprinse între 29 și 42 de ani şi sunt intrați legal pe teritoriul României", se arată în comunicatul transmis de polițiștii de frontieră.

Ca și în cazul persoanelor care au încercat să iasă din România pe la frontiera cu Ungaria, și aceștia le-au spus oamenilor legii că intenţionau să ajungă în vestul Europei.

Toți cei 122 de migranți sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Migranți prinși când voiau să iasă ilegal din România. Sursa foto: Poliția de Frontieră
Migranți prinși când voiau să iasă ilegal din România. Sursa foto: Poliția de Frontieră

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri