Traficul de pasageri s-a dublat la frontieră. La granițele cu Bulgaria și Ungaria, circulația este crescută pe ambele sensuri

Data publicării:
un politist de frontieră, bărbat, îi întinde niște acte unui șofer aflat într-un camion
Pe sensul de intrare în România, au fost 270.287 de persoane, dintre care 18.272 de cetăţeni ucraineni. Sursa foto: Poliția de Frontieră Română

Traficul la frontieră s-a dublat, în weekend. Peste 1.440.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, au trecut granițele pe ambele sensuri de deplasare, ceea ce, comparativ cu perioada similară a anului trecut, înseamnă dublarea traficului de pasageri prin punctele de frontieră de la nivel naţional, informează Poliția de frontieră Română, într-un comunicat de presă.

În data de 30.07.2023, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 510.500 de persoane, cetățeni români și străini și peste 134.100 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.

Pe sensul de intrare în România, au fost 270.287 de persoane, dintre care 18.272 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 30.07.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 5.308.741 cetăţeni ucraineni, se precizează în comunicat.

Au fost dispuse măsuri a graniţa cu Bulgaria şi Ungaria, pentru suplimentarea arterelor de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, respectiv de suplimentare a personalului. Tot pentru fluidizarea traficului la granițele României, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria si Bulgaria, pentru dispunerea unor măsuri comune astfel încât formalităţile de control să se deruleze cu operativitate

Întrucât participanţii la trafic utilizează preponderent PTF Nădlac II şi PTF Petea, de la graniţa cu Ungaria, respectiv PTF Giurgiu, de la cea cu Bulgaria, Poliția de Frontieră recomandă cetăţenilor să tranziteze şi prin celelalte puncte de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor.

Poliţiştii de frontieră au constatat în acest weekend 56 de fapte ilegale (21 infracţiuni şi 35 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 26.900 lei și au fost ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 75.600 lei. Nu s-a permis intrarea în ţară a 14 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 20 cetăţeni români din diferite motive legale.
Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute, se mai precizează în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri