Trei pompieri din Piatra-Neamţ au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr

Data publicării:
Trei pompieri din Piatra Neamț au salvat viața unui bebeluș.
Cei trei pompieri din Piatra Neamț au salva viața unui copil de un an și jumătate. Foto: Facebook/ISU Neamț

Trei pompieri din cadrul Detaşamentului Piatra-Neamţ au salvat viaţa unui bebeluş care se înecase cu o bucată de măr, după ce tatăl copilului, care locuieşte în apropiere de unitate, a venit să le ceară ajutorul.

Tatăl bebeluşului a venit la poarta unităţii de pompieri şi a început să strige că fiul său se îneacă din cauza unei bucăţi de măr, se arată într-o postare pe Facebook a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Deoarece bărbatul locuia într-un bloc aflat la o distanţă mică de unitate, trei pompieri s-au deplasat pe jos pe jos până la locuinţa bărbatului.

Unul dintre ei, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu, a observat că mama copilului de un an şi jumătate îl ţinea în braţe cu capul în sus, un lucru care poate fi periculos atunci când un bebeluş are căile aeriene obstrucţionate.

"Imediat, Ionuţ a luat copilul şi i-a aplicat manevrele pentru a-i scoate bolul alimentar. După scurt timp, copilul a început să plângă, semn că îşi revine", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, potrivit Agerpres.

Ceilalţi doi pompieri au chemat un echipaj SMURD, care a ajuns de urgenţă la faţa locului. Copilul a fost transport la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, pentru a fi ținut sub observație.

Cei trei pompieri care au salvat viaţa bebeluşului sunt plutonierul adjutant şef Costel Ciocan, plutonierul adjutant Ioan Ciucanu-Stache şi plutonierul major Marius Claudiu Catană, precizează ISU Neamţ.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri