Foto Un acumulator pentru scuter aruncat la gunoi a provocat un incendiu în stația de sortare deșeuri din Sibiu. Apelul specialiștilor

Data actualizării: Data publicării:
incendiu sibiu
Un acumulator de scuter a provocat un incendiu pe banda de sortare a deșeurilor. Sursa foto: Facebook / SOMA Salubrizare - Zona Sibiu

Un acumulator pentru scuter aruncat la gunoi a provocat, marți, un incendiu în stația de sortare deșeuri din Sibiu. Focul a izbucnit chiar pe banda de sortare, sub privire îngrozite ale angajaților. Reprezentanții companiei fac apel la populație să nu mai arunce la pubelă deșeuri periculoase.

Acumulatorul pentru scuter fusese aruncat într-o pubelă galbenă, dedicată deșeurilor din plastic și metal. A luat foc exact în momentul în care a ajuns pe banda de sortare, iar un fum înecăcios a umplut imediat încăperea.

incendiu banda sortare deseuri
Angajații companiei de salubrizare au intervenit imediat și au stins incendiul izbucnit pe banda de sortare. Sursa foto: Facebook / SOMA Salubrizare - Zona Sibiu

"Colegii noștri s-au mobilizat și au acționat de îndată ce s-a declanșat incendiul și au reușit să stingă focul în scurt timp. E lesne de înțeles, așadar, că este absolut vital să întreprindem acțiuni responsabile în ceea ce privește colectarea DEEE (deșeurile de echipamente electrice și electronice). Este o cerință legală și niciun deșeu electric nu trebuie să ajungă la groapa de gunoi", au transmis reprezentanții companiei SOMA Salubrizare într-o postare pe rețelele sociale menită să atragă atenția asupra pericolului.

Pe lângă firmele de salubrizare, bateriile și acumulatorii se pot preda la orice alte puncte de colectare autorizate, cum ar fi, de exemplu, magazinele de electronice și electrocasnice.

"În categoria deșeurilor periculoase intră: bateriile și acumulatorii uzați, medicamentele expirate, pesticidele, insecticidele, îngrășămintele chimice, stingătoarele de incendiu, lacurile și vopselele uzate, cleiurile și adezivii, dozele de spray, materialele de lustruire etc.", transmit reprezentanții companiei de salubrizare din Sibiu.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri