Un adolescent de 17 ani a ajuns după gratii pentru că a pipăit o tânără pe stradă, în Iași

Data publicării:
mana de barbat pe o femeie ea spune nu
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un adolescent de 17 ani din Iași a ajuns după gratii, după ce ar fi pipăit o tânără în zonele intime. Agresiunea sexuală, scrie Ziarul de Iași, a avut loc la finalul lunii august, pe o alee pietonală, ziua în amiaza mare. Deși în primă fază judecătorii au decis arestarea preventivă a tânărului, avocatul lui a contestat măsura, iar instanța a revenit asupra deciziei și a dispus control judiciar.

Agresiunea sexuală a avut loc pe 29 august 2023, în jurul orei 11:30. Cei doi tineri, de 18, respectiv 17 ani, nu se cunoșteau, scrie sursa citată.

"Poliţiştii au fost sesizaţi de o tânâră, în vârstă de 18 ani, din judeţul Iaşi, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de o persoană necunoscută, faptă care s-ar fi petrecut pe o aleea pietonală de pe raza municipiul Iaşi", transmite IPJ Iași.

În urma verificărilor făcute, polițiștii au dat de urma agresorului: un tânăr de 17 ani, tot din Iași. Pe 10 septembrie 2023 adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore pentru tentativă de viol și a fost introdus în Arestul IPJ Iaşi.

"A doua zi, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi cu propuneri legale, instanţa de judecată dispunând arestarea preventivă pentru o perioada de 30 de zile", au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi pentru sursa citată.

Avocatul tânărului a contestat, însă, măsura arestului preventiv. Judecătorii au admis și l-au plasat pe adolescentul de 17 ani sub control judiciar.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri