Video Un câine a murit după ce a fost lăsat de stăpân în mașină, pe caniculă, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca

Data actualizării: Data publicării:
colaj caine lasat in masina cluj
Ca să scoată câinele din mașină, pompierii au spart un geam. Sursa foto: colaj Facebook Sirius Animal Vet / Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania

Un câine din rasa Bichon a murit după ce a fost lăsat de proprietar, zeci de minute, în mașina parcată la soare. Incidentul s-a petrecut luni la prânz, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca. O femeie care trecea prin zonă a văzut câinele în portbagaj și a sunat la 112. Pompierii veniți de urgență au spart geamul autoturismului și i-au acordat primul ajutor patrupedului. Câteva ore mai târziu, scrie Bistrițeanul, câinele a murit la cabinetul veterinar, din cauza supraîncălzirii.

Totul s-a întâmplat luni, în jurul orei 13:00, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca. O femeie care trecea prin zonă a fost cea care a dat alerta. 

"Când căldura era mai mare, un cățel de rasă Bichon a fost descoperit în parcarea ***, într-un portbagaj de mașină, închis într-un transportor, fără aer condiționat, fără geam deschis, fără proprietarii în zonă și mai ales în soarele arzător", este mesajul scris pe rețelele sociale de reprezentanții unui cabinet veterinar din Cluj-Napoca.

În primă fază, femeia a apelat la ajutorul celor de la mall, pe care i-a rugat să cheme de urgență, prin anunțuri date la microfon, proprietarii la mașină.

"După repetate anunțuri făcute (...) pentru ca stăpânii să ajungă la mașină de urgență, nimeni nu a venit așa că s-a sunat la Poliție și Pompieri. Ei împreună cu persoanele implicate au spart geamul autoturismului și au acordat primul ajutor cătelului care deja era în stare de inconștiență", au povestit cei de la cabinetul veterinar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cățelul a fost preluat și dus de urgență la un cabinet veterinar din oraș.

"Pacient în decubit latero-lateral, prezenta hiperventilație și tahicardie, frecvența cardiacă fiind peste 180 bătăi pe minut, iar frecvența respiratorie de peste 150 de respirații pe minut. Cățelul avea mucoasele injectate, roșii, cu timpul de reumplere capilară de sub o secundă. Temperatura corporala 42,6. Pentru noi a fost clar: soc termic", au transmis medicii veterinari care s-au îngrijit de patruped.

În ciuda tuturor eforturilor medicilor, peste noapte câinele a murit, scriu jurnaliștii de la Bistrițeanul.

"Nu mi-am dat seama că poate păți ceva. Nu mi-am dat seama că sunt 50 de grade în mașină", ar fi declarat proprietarul câinelui, citat de Știri de Cluj

"Trebuie să stabilim de cât timp era câinele închis în mașină și dacă i-a fost pusă viața în pericol. Nu putem aplica sancțiune doar așa, din prima! Trebuie să cercetăm. Mai apoi vom stabili dacă va ajunge cazul la Biroul de Protectia Animalelor”, declarau, imediat după intervenția pompierilor, reprezentanții IPJ Cluj pentru Dejeanul.ro.

"Nu îți lăsa prietenul închis în mașină! E caniculă! Până îți faci cumpărăturile sau îți bei cafeaua, pe terasă, fără el… îl vei găsi mort în chinuri groaznice!", au transmis, pe rețelele sociale, și cei de la Federația pentru Drepturile Animalelor Transilvania.

Polițiștii vor stabili ce pedeapsă riscă proprietarul câinelui. 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri