Galerie Foto Un coati a evadat de la Zoo Oradea, după furtuna de marți. Cum a reușit să iasă din țarc și unde a fost găsit

Data publicării:
exemplar coati
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un coati le-a dat mari bătăi de cap angajaților de la Gradina Zoologică, dar și pompierilor din Oradea, după ce a reușit să evadeze, în timpul furtunii de marți. Mamiferul a fost prins, însă, câteva ore mai târziu. Un localnic l-a văzut într-un plop de pe malul pârâului Peța și a anunțat conducerea Grădinii Zoologice, scrie Bihoreanul.

Ca să poată evada, coatiul a profitat de o creangă căzută în timpul furtunii de marți peste țarcul lui, s-a cățărat pe ea și a ieșit.

"După furtună și până în dimineața zilei de miercuri, animalul s-a aflat în interiorul Grădinii Zoologice, însă mormanul de crengi căzute peste tot a îngreunat capturarea lui. Ieri dimineață, în jur de ora 10:00, acesta a reușit să iasă din Grădină", a declarat Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice pentru sursa citată.

Evadat în oraș, mamiferul s-a ascuns într-un plop de pe malul pârâului Peța. Un tânăr care alerga pe pista din zonă l-a văzut și s-a gândit că, cel mai probabil, animalul fugise de la Zoo.

"Din fericire, coati a fost observat de un orădean care alerga pe pista de pe malul Peței, pe str. Făgărașului. Acesta ne-a anunțat că ursulețul nostru trompetar se află cățărat într-unul dintre plopii de pe malul Peței și ne-a trimis un filmuleț video", a completat Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice.

Pompierii chemați în ajutor prin 112 s-au chinuit aproape 3 ore să-l prindă. Au reușit, într-un final, cu ajutorul unei nacele. Mamiferul a fost capturat nevătămat și s-a întors în țarcul său de la Grădina Zoologică Oradea.

Coatiul evadat de la Zoo Oradea a fost prins cu ajutorul pompierilor. Sursa foto: Bihoreanul
Coatiul evadat de la Zoo Oradea a fost prins cu ajutorul pompierilor. Sursa foto: Bihoreanul

Marți, o furtună foarte puternică s-a abătut asupra municipiului Oradea. În doar câteva minute, vijelia a făcut prăpăd. Într-o intervenție la Jurnalul de Seară, șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că fenomenul a fost total neobișnuit pentru zonă respectivă.


 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri