Un copil de 10 ani din Mexic a împuşcat mortal un alt copil pentru că l-a învins la un joc video

Data actualizării: Data publicării:
Copil cu pistol in mana
Un copil de 10 ani din Mexic a împuşcat mortal un alt copil de 11 ani pentru că l-a învins la un joc video. Foto: Profimedia Images

Un copil în vârstă de 10 ani din Mexic a împuşcat mortal un alt copil de 11 ani pentru că l-a învins la un joc video, relatează AFP. După incident, agresorul și părinții lui au fugit de autorități.

Agresorul a tras asupra victimei cu un pistol pe care l-a luat din locuinţa familiei sale, aflată într-o zonă săracă din statul Veracruz, scrie Agerpres. Pistolul Taurus de calibrul 9 mm a fost achiziţionat legal de mama copilului.

Cei doi copii se jucaseră pe o consolă video închiriată de la un magazin de cartier din oraşul La Perla.

Mama victimei cere justiției să facă dreptate. „Nu cer decât un singur lucru, să se facă dreptate, pentru că fiul meu a murit din vina părinţilor acestui copil”, a declarat marţi femeia, la înmormântarea micuțului. Părinţii agresorului sunt responsabili pentru că au lăsat „un pistol pe masă”, a mai spus ea. Agresorul şi familia sa au fugit de autorități.

Este „trist” că un copil poate avea acces la o armă, a declarat guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, considerând că sunt „fără îndoială responsabilităţi” de stabilit.

Experţii citaţi de presa mexicană consideră că micul agresor este, de asemenea, victimă a violenţei din anumite regiuni ale unei ţări care a înregistrat 30.968 de omucideri în 2022 (în scădere cu 7,1% într-un an).

Veracruz este unul dintre cele mai sărace state din Mexic şi unul în care au loc cele mai multe acte de violenţă.

În Statele Unite ale Americii, un băieţel de şase ani a fost arestat pe 6 ianuarie după ce şi-a împuşcat învăţătoarea în clasă, la o şcoală din statul Virginia, rănind-o grav, potrivit poliţiei.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri