Un om de afaceri din Botoșani a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu executare, după ce ar fi dezmembrat o mașină închiriată

Data actualizării: Data publicării:
cimitir de masina
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un om de afaceri din Botoșani a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu executare, după ce ar fi dezmembrat o mașină închiriată. Bărbatul, scrie Botoșani Expres, ar fi cumpărat două autoturisme identice, cu scopul de a le vinde pe bucăți. Pe lângă condamnare, afaceristul s-a ales și cu o amendă penală de 200.000 de lei și va trebui să plătească și zeci de mii de euro despăgubiri.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost făcut public de presa locală, deține o firmă de dezmembrări în Cătămărăşti-Deal, județul Botoșani. Ar fi cumpărat două autoturisme cu scopul de a le dezmembra de la doi indivizi. Mașinile fuseseră, însă, închiriate de la o firmă din Iași, iar omul de afaceri ar fi știut acest lucru, reiese din anchetă.

La scurt timp după ce le-au închiriat, cei doi indivizi s-au grăbit să le ducă la firma de dezmembrări din județul Botoșani. Potrivit unor surse din anchetă, citate de Botoșani Expres, doar una dintre mașini a apucat să fie dezmembrată, până ce pe fir au intrat polițiștii și i-au arestat pe cei doi clienți. Când i-au dat de urmă, autoturismul era deja tăiat, inclusiv seria de șasiu, scrie sursa citată.

Pe lângă condamnarea de 8 luni de închisoare cu executare dată de Judecătoria Iași, patronul firmei de dezmembrări va trebui să plătească o amendă penală în valoare de 200.000 de lei, dar și despagubiri civile în valoare de 38.400 de euro, plus 600 de euro lunar pentru fiecare lună de întârziere în plata acestor despagubiri, începând cu septembrie 2023, mai scrie presa locală.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri