VIDEO. Misterul bolovanului de 50 de kilograme căzut „din cer”, peste o casă din Hunedoara, a fost elucidat. Ce spun autoritățile

Data actualizării: Data publicării:
acoperis
Acoperiș distrus de un bolovan în Hunedoara. Foto: Captură video

Misterul bolovanului de 50 de kilograme căzut marți „din cer”, peste o casă din Hunedoara, a fost elucidat. Autoritățile au stabilit că piatra a fost aruncată în aer în urma unei detonări controlate de la un fost combinat siderurgic aflat la numai un kilometru distanță. În cădere, bolovanul a distrus acoperișul și una dintre camerele casei.

-De acolo a riscoșat în parchet, de aici în perete și a fost bolovanul aici pe birou. Asta era camera fetiței, acolo este a băiatului. A riscoșat acolo și a rămas piatra pe birou.

O tragedie a fost la un pas să se întâmple în Hunedoara. Piatra de aproximativ 50 de kilograme a căzut chiar în camera fetiței. Din fericire, mama împreună cu cei doi copii nu se aflau la etaj.

Elena Todoruț - păgubită: Eu eram în bucătărie, fetița era în dormitor, jos, la mine și băiețelul era la antrenament. Prin ce am trecut astăzi nu se poate descrie. Copiii sunt traumatizați și eu. Nu puteam să mai vorbesc.

O a doua piatră, găsită în curtea unui localnic

O piatră asemănătoare a fost găsită și în curtea unui alt localnic.

Gheorghe Rășniță: A căzut aici. Ca să ajungă piatra asta până aici e ceva pericol. Era grea, era la 2,3 kilograme. Am sunat la poliție, a venit poliția, pompierii.

Roxana Mateuț - purtător de cuvânt ISU Hunedoara: În timpul intervenției, echipajul CBRN a efectuat măsurătorile specifice, constatându-se faptul că piatra nu reprezintă un pericol din punct de vedere radiologic.

Carla Strujan, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: În urma cercetărilor s-a stabilit că cele două corpuri căzute la acele imobile sunt bucăți de zgură care au provenit în urma detonării, activitate desfășurată la aproximativ un kilometru de imobilele în cauză, respectiv în incinta fostului combinat siderurgic. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii de distrugere din culpă.

Carla Strujan, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara: Polițiștii au ridicat pietrele și urmează a se efectua cercetări pentru a stabili cum s-a produs un astfel de incident.

Ambele pietre au fost duse la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră din Petroșani.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri