VIDEO. Negocierea mitei, în limbaj codificat la Inspectoratul Școlar Constanța: „A pregătit prăjitura. Câte grame să aibă?”

Data actualizării: Data publicării:
mita
Foto: Profimedia

Au apărut stenogramele în cazul mitei de la Inspectoratul Școlar Constanța. "Prăjitura", așa cum a fost codificată mita, a fost realizată "cu 5 kg de nucă", altfel spus 5.000 de euro. În luna martie, un inspector școlar din Constanța a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, după ce ar fi luat mită în două tranșe pentru a înlesni mutarea unei eleve de la o școală gimnazială la un colegiu de prestigiu din oraș. Între timp, DNA și-a retras acuzațiile care vizau pe mama elevei, dar și pe femeia care a intermediat mita.

Negocierile între persoana intermediară și inspectorul ISJ Constanța au început în toamna anului trecut, prin intermediul mesageriei WhatsApp.

Intermediara: Putem să vorbim ceva confidenţial? Am o prietenă bogată. Fii-sa a dat în a 4-a la "Mircea" şi a căzut. Vrea la "Mircea"! Dă 5.000 de euro. Gândeşte-te! Vezi ce poţi face!

Inculpata: Lasă-mă puţin şi vorbim. Aloooo! Copilul, cum îl cheamă? Să se pregătească! Urgent! Sper că mai vrea. Am făcut tumbe şi poate îmi iese, dar trebuie să mă mişc iute.

Dialogul dintre cele două a continuat pe 7 septembrie 2021.

Intermediara: Prietena a pregătit ,,prăjitura", doar să ţi-o livrez. Să-mi spui paşii şi când vrei. Câte grame să aibă ca să fie ok?

Inculpata: Mâine! Vorbim dimineaţă să-ţi dau reţeta. 1 kg de nucă.

Intermediara: Ne vedem diseară să-ţi dau. Mi-a lăsat ce trebuie, primul kilogram.

Două zile mai târziu, intermediara a revenit.

Intermediara: Am ajuns. Vezi că sunt în stânga, când ieşi în intersecţie. Iau 4 kg nucă luni, sunt la ea. Dacă vrei în seara asta îi iau și treci să-ţi dau mâine.

Inculpata: Ne vedem luni!

Procurorii Tribunalului Constanța spun că "prăjitura" despre care se vorbește în schimbul de mesaje dintre cele două femei reprezintă costul transferului școlar. Iar cantitățile de nucă sunt sumele plătite în trașe pentru serviciul prestat: 1.000, respectiv 4.000 de euro. În fața instanței, inspectorul școlar a recunoscut totul și a precizat că banii au fost folosiți pentru achitarea unor datorii. Pentru fapta sa, femeia a fost condamnată la finalul lunii martie la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri