Un vas de croazieră s-a ciocnit cu un cargobot pe Dunăre, mai multe persoane sunt rănite

Data actualizării: Data publicării:
vas croaziera

Un vas de croazieră s-a ciocnit noaptea trecută pe Dunăre cu un cargobot, la mila nautică 43, mai multe persoane, între care una în vârstă, cu probleme cardiace, fiind rănite. Nava de croazieră, care transporta în jur de 165 de pasageri, naviga sub pavilion elvețian.

După producerea incidentului, nava de croazieră aflată sub pavilion elvețian, potrivit Mediafax, și-a continuat drumul spre portul Tulcea, iar cargo-ul a rămas la locul evenimentului.

Nava de croazieră, la bordul căreia erau turiști străini, a ajuns în portul Tulcea și a solicitat asistență medicală pentru victime. Ambulanța a preluat două persoane, mamă și fiică, aflate în aceeași cabină. Mama, în vârstă de 78 de ani, cardiacă, avea un traumatism toracic. Ea a fost supusă unor intervenții speciale, având trei stenturi. Fiica, în vârstă de 50 de ani, avea un traumatism la membrul superior, fiind suspectă de fractură de humerus. O a treia victimă a fost transportată la spital ulterior, după ce în primă fază i s-a acordat ajutor la bord. Are traumatism toracic și abdominal, a precizat la Digi24 Dumitru Vâlcu, directorul Ambulanței Tulcea. Încă două persoane au mai fost rănite în acest incident, dar ele au primit îngrijiri medicale la bord și au refuzat transportul la spital, a mai spus Dumitru Vâlcu.

În urma impactului, care a avut loc la mila marină 43, nava de croazieră a suferit mai multe avarii în zona suprastructurii, a declarat Irina Manolache, purtător de cuvânt al IPJ Tulcea.

Polițiștii investighează cazul și au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri