Ședința CSM. Răspunsul lui Tudorel Toader la criticile lui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
171025_COMISIE_LEGI_TUDOREL_TOADER_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Un răspuns la criticile lui Klaus Iohannis în privinţa modificărilor din justiţie a venit imediat de la ministrul Tudorel Toader, prezent, alături de președinte, în şedinţa CSM de vineri. Ministrul justiției a spus că membrii comisiei Iordache au fost cei care şi-au asumat proiectele pe care le-au transformat în iniţiativă legislativă.

„Domnule președinte, știți că într-un alt context m-am angajat să fac o radiografie a evoluției sistemului judiciar, pentru a vedea în ce măsură echilibrul puterilor în stat poate fi îmbunătățit. O precizare: ați vorbir de procesul de elaborare a legilor justiției. Nu vreau să spun că a fost bine sau nu, dar cu certitudine vreau să spun că nu ministrul justiției a predat proiectul de lege către comisia specială, ci comisia specială a invitat ministrul justiției, care a prezentat proiectul de lege 50 de minute, apoi comisia l-a preluat și însușit ca inițiativă legislativă”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul justiției a venit, vineri, la ședința de alegere a noii conduceri a CSM, deși oficial este în concediu și și-a delegat atribuțiile. El a declarat că nu este în concediu de la CSM, ci de la Ministerul Justiției, iar pentru CSM este o zi importantă.

La aceeași ședință a participat și președintele Klaus Iohannis, care a criticat modul în care se modifică legile justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri