Corina Crețu explică de ce România pierde sume importante de bani europeni, diseară, în emisiunea „Imparțial”

Data publicării:
corina cretu - fb 1
Corina Cretu, comisar european. Foto: Facebook

România trebuie să folosească toate oportunitățile președinției Consiliului UE. Acesta este mesajul cu care comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, a venit la Bucureşti, la preluarea de către ţara naostrăa preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Corina Creţu subliniază că mandatul României vine într-un moment dificil pentru Uniune, care are de gestionat dosare esenţiale în următoarele 6 luni precum Brexit-ul sau viitorul buget al forului comunitar. Un alt dosar prioritar este cel referitor la politica de coeziune pentru perioada 2021-2027.

Un subiect sensibil între oficialul european şi autorităţile de la Bucureşti a fost mereu cel al absorbţiei fondurilor UE. Corina Creţu a criticat în repetate rânduri lipsa proiectelor şi pierderea unor sume importante de bani de către România.

În acest moment, Comisia Europeană aşteaptă, printre altele, ca România să depună documentele pentru cele 3 spitale regionale. Corina Creţu a afirmat că este încă timp ca aceste spitale regionale să fie finanţate din fonduri europene în perioada curentă de programare.

Despre banii pierduţi de România şi despre proiectele esenţiale pentru România care se lasă aşteptate, comisarul european va vorbi vineri seară, la Digi24. Corina Creţu este invitata lui Tudor Muşat, de la ora 22.00, la emisiunea "Imparţial".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri