Liviu Dragnea, după votul Codurilor Penale: S-a văzut că majoritatea funcționează

Data actualizării: Data publicării:
Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că nu e nicio problemă cu majoritatea guvernamentală. Parlamentarii din Camera Deputaților au votat miercuri modificările controversate a Codurilor Penale, adoptate pe repede înainte, marți, în comisia condusă de Florin Iordache.

Cu Iohannis la Cotroceni nicio soluție nu poate să fie bună pentru că nu te poți baza că respectă Constituția. Nu a fost făcută nicio modificare. Haideţi să fim riguroşi, o să vină alţii să vorbească - nişte mincinoşi, la Codurile penale s-a declanşat procedura de modificare acum multe, multe luni de zile, cu dezbateri şi spectacol. Au fost contestate la CCR aceste legi, CCR a spus că o serie de articole nu sunt constituţionale şi nu pot fi acceptate şi o serie de articole trebuie să fie modificate pentru a deveni constituţionale şi o serie de articole sunt constituţionale fără să fie modificate. Decizia luată de noi de anul trecut a fost ca doar articolele declarate constituţionale şi cele neatacate să continue procedura parlamentară, ca să se închidă o procedură. Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR. Astăzi s-a încheiat această procedură parlamentară parţial, pentru că o să atace din nou la CCR nişte articole declarate deja constituţionale. Deci, nu e niciun fel de modificare”, a afirmat liderul PSD, la Parlament.

„La noi, majoritatea e destul de clară, azi am avut 181 de voturi (...) În situația în care un prim-ministru vine în Parlament să facă o remaniere, ăla e un proiect de hotărâre, guvernul vine și spune Parlamentului. Parlamentul poate să fie de acord cu acea structură, în cazul în care Parlamentul spune noi te-am investit cu o anumită structura și noi considerăm că structura ta nu e bună, atunci rămâi cu structura veche, deci nu pică guvernul în nicio situație”, explică Liviu Dragnea

După ziua de ieri, când abia seara președintele a ieșit și ne-a spun că nu e de acord cu ținuta unora, nu mai era timp pentru a se rezolva procedurile parlamentare pentru votul de azi. A rămas ca prim-ministrul să se gândească dacă vrea să vină în Parlament sau să continue cu interimatul de 40 de zile”, adaugă Liviu Dragnea.

 Codul Penal și Codul de Procedură Penală au fost adoptate de plenul Camerei Deputaților în forma în care a plecat de la Comisia Iordache, una contestată de Opoziție.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri