Liviu Pop despre scrisoarea anti-Dragnea: În PSD democrația e la nivel ridicat și acest lucru trebuie analizat în partid

Data publicării:
liviu pop inquam octav ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Senatorul Liviu Pop a vorbit la Digi24 despre scrisoarea anti-Dragnea semnată de mai mulți colegi de partid. El consideră că acest demers este inoportun, pentru că problemele semnalate și cererile cuprinse în document ar fi trebuit discutate doar în interiorul partidului. De asemenea, Pop este de părere că Liviu Dragnea nu trebuie să demisioneze pentru că „nu văd astăzi niciun motiv”.

E mai puțin important dacă eu susțin sau nu susțin această scrisoare. E foarte important ce se întâmplă în interiorul CEx-ului, pentru că acolo se iau deciziile. Eu nu sunt membru CEx, sunt doar membru de partid. Deciziile se iau în interiorul CEx-ului.

Sunt convins că vineri, în CEx, se vor clarifica foarte multe dintre aspectele apărute în spațiul public.”

Întrebat dacă a crezut în existența acestei scrisori, senatorul PSD a declarat că nu mai este surprins de nimic. „Vă mărturisesc sincer, că de la alegerea președintelui Iohannis ca președinte al României, nu mă mai surprinde nimic în România.

În CEx trebuie analizate toate probleme din programul de guvernare, activitatea Guvernului, prin această activitate suntem analizați și noi de cei care ne-au dat votul în 2016 și, pe de altă parte, viața internă a partidului pentru că în PSD avem democrația la nivel ridicat. Din punctul acesta de vedere, viața internă a partidului trebuie analizată.

Nu cred că domnul Liviu Dragnea trebuie să își dea demisia, pentru că nu văd astăzi motive pentru demisia domnului președinte.

Asta trebuie să se discute în partid. Nu sunt adeptul cererii unor persoane în spațiul public. Nu am cerut niciodată și nu o să cer niciodată demisia din funcția de conducere a unui coleg de-al meu din PSD, decât în interiorul forurilor de conducere, după o analiză temeinică.”

A ieși în spațiul public să ceri demisia unui coleg ministru, sau primar sau președinte de CJ ca membru PSD este o greșeală pe care nu o s-o fac niciodată”, a precizat Pop.

Întrebat de Oana Zamfir, jurnalist Digi24, dacă este mulțumit de felul în care conduce Liviu Dragnea partidul, senatorul a răspuns că se pune prea multă presiune pe președintele partidului ca persoană fizică: „Puneți foarte multă presiune pe persoana fizică Liviu Dragnea. Deci activitatea unui președinte de organizație se face din mai multe perspective, nu numai din una singură. Toate aceste perspective trebuie luate în calcul”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri