VIDEO | Un primar condamnat pentru înșelăciune a fugit din primărie la vederea unui voluntar „Fără penali”

Data publicării:
primar2

300.000 de semnături strânse în campania „Fără penali” au ajuns în Parlament. În acelaşi timp, USR susţine că primarii PSD din ţară fac tot posibilul ca să reducă numărul acestora. Oficial, campania a strâns un milion de semnături. Multe dintre ele au fost anulate, între timp.

Primar: Nu am ce să vorbesc.
Voluntar: „Fără penali în funcții publice”: Legea 189/1999...
Primar: Nu mă puteţi forţa.
Voluntar: Nu vă forţez eu, vă forţează legea.

Apoi primarul se refugiază în birou și încuie ușa.

Voluntar: Serios, a încuiat uşa?

Teodor Bucur, primarul din comuna Cojocna, județul Cluj, s-a baricadat în birou, când l-a văzut pe voluntarul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.

Voluntar: Domule primar, nu puteţi încuia uşa în faţa legii! Extraordinar! Noi ce facem acum? Aşteptăm până se deschide uşa? Oare cât rezistă fără apă?

După câteva minute, primarul a ieşit din birou, dar nu ca să valideze semnăturile.

Voluntar: V-am anunţat de ieri că vin la ora 10:00. Durează 10 minute să validaţi acele semnături. Sunt doar 16 semnături. De ce nu validaţi semnăturile?

Voluntarii se gândesc acum să îi facă plângere penală edilului, despre care spun că ar fi direct interesat ca iniţiativa „Fără penali” să nu devină lege.

Daniel Giurcă, voluntar: L-am contactat încă de ieri pe domnul primar să îl întreb care e statutul acestui dosar. Mi-a spus că nu are treabă cu noi, că nu vrea să audă de noi. M-am documentat și eu ulterior, am aflat că este condamnat penal cu suspendare pentru înșelăciune.

Şefii USR anunţă că deşi au avut parte de multe piedici, campania a strâns peste 1 milion de semnături, dublul numărului necesar.

Dan Barna, preşedintele USR: La Constanța chiar au fost tăiate cu pixul semnăturile oamenilor din liste. În foarte multe localităţi din Ilfov au fost invalidate undeva la 50% din semnături. Vom folosi toate resursele pentru a obține o susținere cât mai mare a acestei iniţiative și pentru a ajunge la referendum.

Semnăturile din campania „Fără penali” vor merge prima dată la Curtea Constituţională, pentru a fi verificate. Apoi, iniţiativa va intra în circuitul parlamentar. Scopul e modificarea Constituţiei, astfel încât nicio persoană condamnată definitiv să nu mai poată accede la o funcţie publică, indiferent că e vorba de consilier local sau cea de preşedinte al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri