Condiții deplorabile în saloanele clinicii de Chirurgie II din Cluj-Napoca: saltele pătate și paturi ruginite

Data actualizării: Data publicării:
spital clujs

Condiții sub orice critică în saloanele clinicii de Chirurgie II de la Spitalul Județean Cluj-Napoca. Saltelele sunt vechi, rupte și pătate, iar paturile ruginite. Conducerea unității sanitare se scuză spunând că până acum s-a investit în terapie intensivă și s-a cumpărat aparatură, cheltuieli considerate mai importante decât confortul și curățenia în care trăiește pacientul.

Clinica de Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean Cluj Napoca a intrat în atenția presei din cauza condițiilor deplorabile în care sunt nevoiți să trăiască pacienții. 

În imagini se vede cum toate lucrurile care se alfă în salon sunt inutilizabile: saltele rupte cu urme de secreții pe ele, nedezinfectate, noptiere vechi din fier, grupul sanitar este măcinat de rugină.

Imaginile au fost filmate de către Emanuel Ungureanu, membru în Comisia de Sănătate și Familie,  în urma unor plângeri de la fiica unui pacient care ar fi murit în urma unei infecții nosocomiale din această clinică.

Conducerea spitalului spune că în acest moment are deschisă o licitație de 40 de milioane de lei  pentru achiziționarea unor noptiere și paturi. De asemenea, se scuză, spunând că până acum a investit în modernizarea bucătăriei, în cumpărarea de ecografe și de paturi la terapie intensivă.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri