Pacienți în stare gravă și bătrâni, umiliți într-un spital fără lift

Data actualizării: Data publicării:
pacienti

De 40 de ani, mii de pacienţi ai Spitalului din Novaci, judeţul Gorj, se chinuie să ajungă în secţiile în care trebuie să fie trataţi. Chirurgia şi recuperarea medicală se află la etajele superioare ale clădirii în care nu există lift. Zi de zi, oameni în stare gravă sau bătrâni sunt ajutaţi de rude şi de infirmieri să urce treptele.

În cel mai optimist scenariu, un lift ar putea fi instalat într-un an. Conducerea spitalului spune că o soluție este greu de găsit, clădirea nefiind proiectată ca spital și nu are infrastructura necesară adaptată nevoilor. Astfel, pacienții imobilizați la pat sunt duși cu targa de brancardieri sau rude la secțiile de chirurgie, neurologie și recuperare medicală care se află la etajele superioare ale clădirii.

Directorul spitalului a cerut bani la primărie și la ministerul Sănătății însă a primit doar promisiuni, așa că a făcut economii. A strâns 70.000 de euro, bani necesari instalării unui lift.

Spitalul din Novaci are 130 de paturi și asigură asistență medicală pentru 60.000 de locuitori din oraș și din localitățile limitrofe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri