Cursele de taxi ar putea fi plătite cu cardul, în București

Data publicării:
taxi

Primăria Capitalei anunţă, încă o regulă, pe care taximetriştii ar trebui să o respecte - să aibă maşini dotate cu POS-uri. Când sunt întrebaţi, şoferii de taxi spun că sunt de acord, dar la fel au reacţionat şi la ideea ca municipalitatea să aibă dispecerat, dar şi aplicaţie de taximetrie.

În faţa camerei de filmat, taximetriştii spun că ar fi încântaţi să le ofere clienţilor şi opţiunea să achite cursa folosind cardul. Chiar dacă asta înseamnă, teoretic, că au mai puţine şanse să primească bacşiş.

Aţi auzit vreun taximetrist care să-i spună unui client bă, de ce nu laşi ceva în plus? Aveţi ideea că ne pricopsim cu 2 lei în plus”, afirmă

Şoferii de taxi nu par să aibă obiecţii nici la alte reguli pe care primăria vrea să le impună, chiar dacă acum, aceştia nu le respectă.

Potrivit regulamentului, taximetriştii trebuie să aibă o ţinută îngrijită, să menţină maşina curată, să nu vorbească la telefon în timpul curselor şi să fumeze în interiorul maşinii.

Nu poţi să iei clientul în maşină să mergi cu geamurile închise, acuma pe ploaia asta, şi să fumezi . vrei să fumezi tu ca şofer, cobori şi fumezi”.

În schimb, nu toţi cei din domeniu aprobă ideea municipalităţii de a înfiinţa un dispecerat şi o aplicaţie pentru taximetrie.

Pe lângă 36 de dispecerate autorizate, faptul că îşi deschide şi PMB un dispecerat nu avem nimic , foarte bine. devine un concurent loial pe piaţa din Bucureşti”, spune Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

O hotărâre abuzivă prin care se reglementează la nivel local contrar legii aplicatiile mobile. Am demarat procedurile de contestare suspendare si anulare in contencios administrativ, vom face toate demersurile legale”, afirmă Vicol Moldoveanu, administrator aplicaţie de taximetrie.

Noul regulament pentru taximetriştii din Bucureşti e în dezbatere publică până pe 7 februarie.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre beneficiile înfiinţării Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti SA, iar reprezentanţii taximetriştilor independenţi au salutat iniţiativa Primăriei de a crea prin această Companie un dispecerat atât pentru taxi cât şi pentru alte tipuri de transport public. Taximetriştii independenţi şi-au exprimat intenţia de a fi arondaţi la acest dispecerat, precum şi la viitoarea platformă online."

sursa: Primăria Capitalei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri