VIDEO. Potop în Piatra Neamț. O ploaie torenţială de 2 ore a făcut prăpăd

Data actualizării: Data publicării:
Mount Even Auckland Thunder Srorm
Foto: Gulliver/Getty Images

O ploaie torenţială de două ore a făcut prăpăd în Piatra Neamţ. Locuitorii oraşului au primit mesaje pe telefon că e cod roşu şi trebuie să se adăpostească. Din cauza rafalelor puternice de vânt, reţeaua electrică a oraşului a cedat, iar oamenii au rămas în beznă vreme de aproape jumătate de oră. Zeci de curţi au fost inundate, iar oamenii au cerut cu disperare ajutor la 112. Pompierii au evacuat din casele pline cu apă 15 oameni. Cod roşu a fost şi în Bacău.

Puţin după ora 10.00 noaptea, în Piatra Neamţ a început să plouă torenţial. Vântul a suflat cu putere şi nu a durat mult până reţeaua electrică a cedat. Un telespectator Digi24 a surprins momentul în care mai multe cartiere au rămas în beznă.

În două ore au căzut 80 de litri de apă pe metru pătrat. Pratic a plouat cât pentru o lună întreagă.

La 112, telefoanele au sunat fără oprire. Au fost sute de apeluri. Oamenii au cerut ajutorul pompierilor, după ce apa le-a inundat casele şi curţile. Situaţia cea mai gravă a fost în cartierul Văleni din oraş. Străzile de aici s-au transformat în veritabile râuri.

Până la ora 1.00 noaptea, pompierii militari au evacuat 14 persoane din locuințele inundate, dintre care 3 copii şi o persoană cu handicap locomotor. Oamenii au fost duşi mai întâi la spital pentru a fi evaluaţi medical, iar cei care au avut nevoie au primit cazare la un centru social pus la dispoziţie de primărie.

Primarul oraşului Piatra Neamţ a anunţat imediat mobilizare generală. Pe străzile din oraş au muncit toată noaptea echipe de muncitori şi utilaje pentru a elibera drumurile de resturile aduse de ape.

Străzi inundate în Satu Mare după ploaie

A plouat torenţial şi în Satu Mare, timp de o oră. A căzut şi grindină iar vântul a suflat cu putere. În mai multe cartiere ale oraşului, străzile au fost acoperite de apa care nu a mai putut fi preluată de sistemul de canalizare. Oamenii au cerut ajutorul pompierilor, după ce zeci de subsoluri au fost inundate. Tot judeţul Satu Mare a fost, aseară, sub avertizări cod galben şi portocaliu de vreme severă.

Centrul orașului Cernavodă, inundat

În Cernavodă, judeţul Constanţa, o ploaie de doar 30 de minute a inundat centrul oraşului. Zona se află sub nivelul Dunării şi sunt probleme acolo aproape de fiecare dată când plouă. Miercuri după amiază, apa a intrat în mai multe clădiri, inclusiv în sediul primăriei. 20 de pompieri au intervenit cu o autospecială, 4 motopompe şi un autocamion. Probleme au fost şi în judeţul Tulcea, unde a fost inundat Drumul Naţional 22 D, între localităţile Măcin şi Horia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri