Cod galben de ninsoare și vânt puternic până luni seară

Data publicării:
iarna ninsoare - meteo-4.ro

ACTUALIZARE 18.50. Meteorologii au emis astăzi un cod galben de ninsoare și vânt puternic. Atenționarea meteorologică este valabilă până luni, la ora 22.00 și vizează Maramureşul, nordul Crişanei şi al Moldovei şi local în Transilvania

În aceste zone, cantităţile de apă vor cumula pe arii restrânse 15-20 l/mp şi izolat vor depăşi 30 l/mp. Vântul va avea intensificări locale în majoritatea regiunilor, cu rafale mai puternice, de 70-80 km/h, la munte şi trecător în nordul Moldovei, unde ninsoarea va fi viscolită.

____________________________________________

Meteorologii au emis o informare de ninsoare şi vânt puternic, din această seară până joi, 28 noiembrie.

Meteorologul Maria Tomescu a declarat că vremea se răceşte accentuat, apar ninsorile, iar vântul se intensifică.

Din această noapte până joi (28 noiembrie), vremea se va răci accentuat, temperaturile vor scădea cu aproximativ 5 grade faţă de media perioadei. Minimele nocturne vor deveni exclusiv negative, astfel că că în estul Transilvaniei vor fi minus 10 grade.

În a doua parte a acestei nopţi şi în cursul zilei de luni va fi lapoviţă şi ninsoare în toate regiunile. Vântul, la munte şi în nordul Moldovei, va depăşi 80 de kilometri pe oră, iar în regiunile sudice şi estice va bate cu până la 65 de kilometri pe oră.

Marţi şi miercuri va ninge local în sud - vest şi vestul ţării.

Este posibil să ningă şi în Capitală, unde vor fi precipitaţii mixte. Dacă luni, maximele vor ajunge la 12 grade, în noaptea de luni spre marţi temperaturile vor fi 2 – 3 grade. Răcirea bruscă va continua şi miercuri când nu se vor atinge mai mult de 3 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri