Liviu Dragnea: Nu sunt primarii de vină pentru problema maidanezilor

Data publicării:
liviu dragnea RESIZE -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

„Azi sau mâine o să am o disciuție cu colegii din Parlament (...) Vineri sau luni o sa am o întâlnire cu primari de municipii și, eventual, președinți de Consilii Județene”, a spus Liviu Dragnea, căruia premierul Victor Ponta i-a cerut să coordoneze problema câinilor fără stăpân.

Liviu Dragnea s-a prezentat în această dimineață la DNA pentru a studia probatoriul din dosarul referendumului din 2012.

Liviu Dragnea a spus că vrea ca, în urma acestor discuții, să fie luate „în primul rând măsuri care să protejeze oamenii”. „Sigur, ne gândim și la protecția animalelor”, a adăugat el.

Pe de altă parte, vicepremierul a declarat că nu pot fi învinovățiți doar primarii pentru situația câinilor maidanezi.

„Nu putem cere doar primarilor, este o decizie guvernamentală și parlamentară care trebuie să îmbrace toate măsurile care trebuie adoptate”, a precizat el.

Vicepremierul a mai spus că rolul autorităților locale este foarte important în gestionarea situației câinilor fără stăpân, dar „trebuie să le creăm un cadru legal prin care să poată duce la îndeplinire aceste dorințe”.

Discuțiile privind situația câinilor fără stăpân au fost reluate după ce un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi în Parcul Tei din București. Unul din animalele găsite la fața locului fusese adoptat în urmă cu câțiva ani de un ONG, dar a fost lăsat în stradă.

În prima sa reacție, la aproape trei zile de la tragedie, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anunțat organizarea unui referendum local, astfel încât bucureștenii să spună dacă vor sau nu eutanasierea câinilor fără stăpân.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri