Viaţa sinistraţilor după potop. Oamenii din Cuza Vodă încearcă să salveze ce se mai poate

Data publicării:
inundatii 2 mediafax

La Cuza Vodă, peste tot cât vezi cu ochii e numai mâl şi apă, din care fiecare încearcă să mai salveze ce se mai poate.

Gospodăria familiei Ifrim a fost distrusă complet de viitura care a lovit vineri localitatea. Noroi în toate camerele, mobilier distrus, crăpături în pereţi şi găuri prin care poate încăpea un om matur fără nicio problemă. Iar drame sunt la tot pasul.

Acum, oamenii aşteaptă ajutorul promis de autorităţi pentru reconstrucţia sau consolidarea caselor. Cel mai mult se tem că iarna se apropie şi casele care mai sunt în picioare nu vor rezista. În localitatea Cuza Vodă 60 de locuinţe au fost inundate.

În mai multe localităţi din ţară au început să se strângă ajutoare pentru sinistraţi. La Iaşi, Botoşani şi Galaţi s-au strâns corturi, haine, pături, alimente şi apă, care vor fi trimise celor aflaţi în suferinţă.

Autorităţile atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă apa din fântâni, care poate provoca adevărate epidemii. Recomandabil este ca până când fântânile vor fi dezinfectate să se consume apă îmbuteliată.

Premierul Victor Ponta a fost prezent, zilele trecute, în zonele afectate şi a promis că după retragerea apelor Guvernul va acorda ajutoare pentru refacerea caselor.

Meteorologii vin cu veşti mai bune, prognozele pengtru zilele următoare indicând o restrângere a precipitaţilor, iar temperaturile vor creşte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri