Angela Merkel, profesoară de istorie

Data publicării:
angela merkel profa

Cea mai puternică femeie din Europa a fost întâmpinată cu entuziasm de sutele de elevi de la un liceu din estul Berlinului. Cancelarul german şi-a adus aminte cu nostalgie de vremurile de odinioară, cu toate că aniversarea de astăzi nu marchează o zi fericită pentru Germania.

„Astăzi, 13 august, este cea de-a 52-a aniversare a construirii Zidului Berlinului. Acesta a fost anul - 1961 - când am început şcoala, iar lecţiile mele favorite erau atât limbile străine, cât şi germana şi matematica”, a mărturisit cancelarul german.

Lecţia de istorie ținută de Angela Merkel, la care jurnaliştii nu au avut acces, a fost o împletire de experienţe personale şi istorie.

M-am uitat puţin prin istorie ca să mă pregătesc. Nu este acelaşi lucru să împărtăşeşti experienţe personale sau să predai fapte. Pentru mine, este foarte interesant să constat cum experienţele mele personale au devenit istorie pentru tineri”, le-a spus elevilor Angela Merkel. Cancelarul s-a născut în Germania de Est.

În ciuda imaginii rezervate a Angelei Merkel, elevii au părut să fi gustat lecţia de istorie predată de acesta. „Ne-a spus multe despre viaţa sa personală, ce a făcut la şcoală şi cu prietenii ei. A fost destul de personală uneori şi a râs mult. Nu am văzut-o niciodată râzând. A fost foarte plăcut”, a declarat o elevă.

Aceasta este prima apariţie publică a cancelarului german după concediul de odihnă petrecut în Alpii tirolezi. Cancelarul și-a permis un moment de respiro înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 22 septembrie.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri