L. Reghecampf, după dezastrul de pe Ghencea: Eu nu fac asfel de lucruri murdare la Steaua. Gigi Becali: A fost omenie

Data publicării:
reghecampf
Din articol

 

După meciul Steaua - Viitorul Constanţa 2-5, antrenorul Laurenţiu Reghecampf a făcut o declaraţie extrem de dură la adresa jucătorilor, dând de înţeles că după prestaţia dezastruoasă nu va mai continua colaborarea cu clubul din Ghencea. Declaraţia sa a atras şi îndoieli asupra corectitudinii jocului. Gigi Becali neagă că ar fi fost vorba de un blat, însă recunoaşte practic că steliştii s-au dat la o parte pentru ca Viitorul Constanţa să nu retrogradeze.

„Sincer, nu-mi arde de glume şi de râs, pentru că prestaţia anumitor jucători în această seară a fost dezastruoasă, iar acest lucru ne dă de gândit pentru viitor. Sunt convins că oamenii din club se vor gândi ce trebuie pentru Steaua”, a declarat Laurenţiu Reghecampf pentru Digi Sport. „Îmi cer scuze faţă de suporteri, îmi pare rău pentru oamenii care au venit la stadion, pentru greşelile lui Iancu, Gardoş şi Bratu. Dar, din vară, cu siguranţă, va continua altcineva activitatea aici, pentru că eu nu fac asfel de lucruri murdare la Steaua. Eu vreau să îmi fac treaba cu capul sus. Eu am altă mentalitate. Eu vreau să merg în Champions League, să câştig meciuri”, a mai spus antrenorul la Digi Sport.

Marcând cinci goluri în poarta Stelei, Viitorul Constanţa are acum şanse maxime să scape de retrogradare. În Liga I mai sunt de disputat două etape.

Alte declaraţii ale antrenorului Laurenţiu Reghecampf, potrivit DigiSport.ro:

„Am spus că sunt supărat pe atitudinea jucătorilor şi am dat şi nume. Eu am spus că nu voi participa niciodată la lucruri necurate şi nu mă voi bucura atunci când avem o asemenea atitudine pe teren şi asemenea rezultate.

Mie nu-mi place să pierd nici un meci. Vreau să câştig, vreau să mă calific în grupele Champions League, vreau să mă calific în primăvara Champions League. Eu am spus că dacă nu se vor lua măsuri urgente la finalul acestui campionat în privinţa lotului, atunci probabil voi pleca.”

La conferinţa de presă ce a urmat meciului, Laurenţiu Reghecampf şi-a îmblânzit tonul: „Jucătorii care au greşit îşi vor căuta alte echipe. E păcat pentru ei, că sunt tineri şi nu-şi fac meseria aşa cum trebuie. I-am atenţionat toată săptămâna că n-o să iert aşa ceva! Şi totuşi s-a întâmplat. Au fost greşeli personale, goluri primite uşor, dar nu bănuiesc pe nimeni, am încredere în jucători.

Colaborarea mea cu patronul nu are de-a face cu ce face el - că se bucură că a bătut Viitorul. Nici nu cred că s-a bucurat. Am zis că din vară voi pleca, dar am spus că ne trebuie jucători. Luni mă voi întâlni cu Gigi, trebuie să vorbim. După un asemenea meci trebuie luate măsuri, nu se poate trece uşor peste aşa ceva”, a conchis antrenorul Stelei.

Gigi Becali: „Eu sunt fericit că scapă naşul! A fost o chestiune de bun simţ, asta s-a întâmplat în seara asta”

Patronul Stelei a negat categoric că meciul ar fi fost aranjat, dar a recunoscut practic că jucătorii Stelei s-au dat la o parte din faţa constănţenilor. „Da, sunt fericit! Nu poate să mă oprească nimeni să mă bucur pentru naşul meu!” (Gheorghe Hagi, patronul Viitorului Constanţa), a spus Gigi Becali, imediat după meci. Iată declaraţiile, citate de DigiSport.ro:

Da, păi sunt fericit. Nu? Hai să vă spun un lucru. Eu nu fac aranjamente, ăsta nu a fost nici un aranjament, nici un blat. Dar eu am voie să mă bucur pentru naşul meu. Aşa am simţit! Care e problema, nu mai am voie să-mi exprim sentimentele? Echipa campioană, lejer, relaxat, probabil a văzut şi galeria care striga Gică Hagi! Gică Hagi! A fost o chestiune de bun simţ, asta s-a întâmplat în seara asta.

N-au jucat nici ei la turaţie maximă (rezervele Stelei – n.red.). Campioni sunt. Le era şi lor jenă de Dică, au fost nişte chestii de omenie. Iancu venea de la ei... Dar nu blaturi! Nu poate să mă oprească nimeni să mă bucur pentru naşul meu. Mi-a fost frică să nu egalăm la 1-4. Doru Bratu e cel mai bun băiat!”

Despre anunţul plecării antrenorului care a dus Steaua pe primul loc în Liga I, Gigi Becali spune că Reghecampf „face ce vrea”. Iată declaraţiile patronului steaua, făcute la Digi Sport:

„Nu ştiu. Eu am vorbit ieri cu el şi omul nu mi-a spus că nu va continua. Dacă nu va continua, fiecare om face ce vrea. Crede că am făcut noi vreun aranjament! N-am ce să-i fac dacă el nu mă cunoaşte pe mine.

N-are ce să schimbe el la Steaua. Dacă e nemulţumit de relaţia cu mine, o să-l sun. E fraier, n-are de ce să se scuze. Eu sunt patronul echipei, care e problema?

Dacă eu sunt fericit că scapă naşul, care e problema? S-a întâmplat cu Bratu. El crede că am vorbit eu şi cu MM să facă Bratu 11 metri. Mi se... era să zic o prostie acuma!

Eu nu stric o prietenie dintr-o declaraţie a lui. Atât a durat frăţia şi prietenia noastră? La primul eşec mă învinuieşti şi dai vina pe mine? E treaba lui. Nu am nici un fel de problemă. Nu stau să mă supăr acuma, să am orgolii cu antrenorul meu, cu care am făcut mari performanţe în ţara Românească. Totuşi, mă deranjează”, a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Nicolae Dică, căpitanul Viitorul Constanţa: „E păcat că se vorbeşte că a fost blat. Îşi bat joc de munca noastră cei care spun asta”

Declaraţiile lui Dică făcute după meci, citate de DigiSport.ro:

„Ştiam că e un teren foarte greu, că întâlnim o echipă foarte bună, chiar dacă au intrat mai mulţi jucători care nu au prins multe meciuri în acest sezon. Am reuşit să facem un meci foarte bun şi am reuşit să luam trei puncte de care aveam mare nevoie. Mă bucur că am reuşit să marcăm cinci goluri. În următoarea etapă vom vedea dacă ne vom salva. Dacă reuşim să scoatem punct sau puncte la Dinamo, cred că vom fi salvaţi.

Pentru ei, acest joc nu era o miză. Sunt practic în vacanţă de două etape. Pentru noi era o miză foarte mare, ne luptam pentru salvarea de la retrogradare. Îşi doreau şi ei să câştige - am vorbit înainte de meci.

E păcat că se vorbeşte că a fost blat. Îşi bat joc de munca noastră cei care spun asta. Sunt copii de 17, 18 ani, care o săptămână au tot auzit asta. Nu ştiam cum să facem să fim montaţi 100%, să nu ne gândim nici o secundă că va fi blat. Mă bucur că şi cei de la Steaua au jucat pe teren, au dovedit că au caracter”, a spus căpitanul Viitorului Constanţa.

Meciul Steaua - Viitorul Constanţa pe Digi24.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri