Salvatorii, audiaţi în Câmpeni

Data publicării:
2380114 audieri

Unii dintre cei care s-au prezentat în faţa procurorilor au fost nemulţumiţi că s-au transformat din salvatori în martori în dosar.

"Este o vorbă la noi: fă bine şi aşteaptă rău. Orice faptă bună se plăteşte, ştiţi dumneavoastră... Ne-a chemat Parchetul, Procuratura, cred că este un dosar de anchetă şi trebuie finalizat. Nu cred că ne pot chema numa sub formă de martori. Nu ştim deocamdată, dar cred ca şi martori", a declarat Cornel Olar, secretarul comunei Horea.

Oamenii care au ajuns primii la locul accidentului au fost nevoiţi să descrie tot ce au văzut în acele momente.

"Trebuie să dăm o declaraţie. Despre accidentul aviatic, eu ştiu, ce s-o întâmplat acolo. E corect că vor să ştie dacă ei nu au ieşit la faţa locului, trebuie să ştie de undeva şi ei ceva. O să le spunem ce o fost, că doar nu am făcut nimic rău, cred că. Le spun şi dacă e nevoie, îi ducem şi pe dânşii acolo la faţa locului", a spus Ardelean Todea, unul dintre localnicii care au luat parte la acțiunea de salvare.

"Trebuie să se afle adevărul, fiecare ce a văzut şi ce a făcut. Nu putem spune altceva. Cum am participat, prin acţiunile pe care le-am coordonat", a spus și pădurarul Nicolae Oneţiu, chemat la audieri.

Zeci de persoane mai sunt aşteptate să dea declaraţii în faţa procurorilor. Ancheta în cazul avionului prăbuşit în Munţii Apuseni s-ar putea încheia abia peste câteva luni

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri