Poliţistul de frontieră acuzat de luare de mită cerea bilete loto pentru protecţia evazioniştilor

Data publicării:
BETA vames evazionist

Potrivit procurorilor DNA, poliţistul de frontieră Gheorghe Cociuba avea un rol bine stabilit într-o reţea de evazionişti. El avea grijă ca TIR-urile evazioniștilor care intrau în țară încărcate cu ulei și zahăr să nu fie controlate în vama Borș. În acest fel, marfa pentru care nu existau acte era vândută în România la prețuri mult mai mari.

Pentru ajutorul său, agentul era recompensat cu bani, produse şi chiar bilete de loterie. 30 de mii de euro spun anchetatorii că ar fi intrat astfel în buzunarele agentului. Timp de doi ani, ar fi pretins pentru fiecare camion şi autoutilitară care intra în ţară cu zahăr şi ulei sume cuprinse între 50 de lei şi 900 de lei.

"l-au reţinut că ar fi primit sume de bani ca să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Ceea ce i se impută nu avea ca atribuţii de serviciu în fişa postului. Toate încălcările care i se impun intrau în sarcina altor organe", susţine Ioan Sava, avocatului poliţistului de frontieră.

Apărarea nu a reuşit să convingă magistraţii Tribunalului Bihor, care au decis arestarea lui Gheorghe Cociuba.

"Potrivit legii 360 din 2002 pe perioada arestului i se vor suspenda raporturile de serviciu, iar când există o hotărâre judecătorească definitivă îi încetează raporturile de serviciu", a declarat comisarul-şef Dan Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Agentul este angajat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne de 18 ani, iar pe numele lui nu au fost înregistrate până acum reclamaţii.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Darius Pop
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri