Meciul Robu - Stoia, comentarii din tribune. Soluția lui Funeriu pentru „masculul politic alfa” al Timișoarei

Data publicării:
funeriu robu



”I-am cerut domnului Robu încă din vară să nu se mai lase „călărit” de PSD. M-a asigurat atunci că el este „masculul politic alfa” și că nu-l „călărește” PSD împreună cu camarila din spatele PSD. Astăzi recunoaște implicit că am avut dreptate și face un gest de curaj politic, punând piciorul în prag. Numai că, între timp, raportul de forțe nu mai este în favoarea sa”, socotește Daniel Funeriu. Acesta se poziționează, evident, în galeria primarului, la meciul Robu - Stoia, într-o postare pe blogul său, intitulată ”Despre Timișoara, cu dragoste. Despre politicienii din Timișoara, cu milă. Despre politicianul Robu cu speranță”.

Funeriu: domnului Robu i se coace, cu largul său concurs, o imagine de „ciudățelul de pe Facebook”

”Domnului Robu i se coace (cam pe nedrept dar cu largul său concurs) o imagine de „ciudățelul de pe Facebook” (nu e intrinsec rău să comunici pe fb), „egocentric” (cine nu e în politică?), „se dă mare că joacă fotbal” (bravo lui că face sport). Pe scurt, este ridiculizat și săpat de comunistoizii vicleni ai PSD, care îi pun în cârcă orice eșec și capitalizează orice succes”, spune Daniel Funeriu. Pe scurt, Robu ”aproape a pierdut lupta cu PSD (nu știu dacă PNL e cu el sau e un blat cu PSD pe care el îl ignoră)”, spune Daniel Funeriu.

Funeriu: Dacă dl. Robu nu face ceva spectaculos, ”Grindean” va câștiga fluierând 

Miza reală nu este Stoia sau Robu, spune fostul șef de la învățământ. ”Miza reală este lupta (blatul?) dintre Grindean (Grindeanu - n.r.) și structura PNL aparent condusă de dl. Robu. De ce? Pentru că PSD așteaptă cu sufletul la gură iminenta sentință a procesului dlui Robu legat de incompatibilitate. Această sentință poate să ducă la pierderea mandatului de către dl. Robu și noi alegeri. Caz în care PSD vrea să-l impună pe Grindean. PNL nu vrea să lase primăria dar, dacă dl. Robu nu face ceva spectaculos, în cazul unei sentințe nefavorabile dlui Robu, Grindean va câștiga fluierând (mai puțin în situația unui candidat (comun) surpriză și foarte puternic al „dreptei”, whatever that means)”, susține Funeriu.

Soluția ”salvatoare” a lui Funeriu: Robu să anunțe moartea colaborării PSD-PNL în Timiș

”Mai are totuși o soluție, salvatoare pentru el, pentru PNL și pentru Timișoara (...) să rupă mâine protocolul cu PSD și să anunțe moartea colaborării PSD-PNL în Timiș, indiferent de ce se întâmplă la proces. Este win-win: dacă pierde procesul, pleacă în erou, cu fruntea sus. Dacă îl câștigă, atunci chiar că va fi „masculul politic alfa” al orașului. Asta poate face din dl. Robu un adevărat lider național”, spune Daniel Funeriu.

CITEȘTE ȘI: Furtună în USL Timiș! Pesedistul Adam Crăciunescu sare la liberalul Nicolae Robu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri