Exclusiv Kelemen Hunor: Comasarea nu va schimba substanţial rezultatul alegerilor. Oamenii sunt cel puţin la fel de deştepţi ca politicienii

Data publicării:
Kelemen Hunor, UDMR leaves the ruling coalition, Bucharest, Romania - 13 Jun 2023
Președintele UDMR, Kelemen Hunor. Sursa foto: Profimedia Images

Comasarea nu va schimba substanţial rezultatul alegerilor, dar din sondaje se poate observa că partidele din alianţa electorală au un scor mai mic decât ar candida separat, a declarat miercuri preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în emisiunea Studio Politic, la Digi24. 

„Comasarea în sine nu este o problemă foarte mare, cu toate că sunt tipuri de alegeri diferite, cu mesaje diferite. (...) Din păcate la noi nu se vorbeşte despre problematica europeană, despre provocările Uniunii Europene, de situaţia UE, de viitorul nu a UE, ci de viitorul Europei în noua ordine mondială. Nu vorbeşte aproape nimeni, parcă pe noi nu ne interesează şi nu ne afectează. Ne afectează şi ar trebui să ne intereseze. (...) Comasarea, până la urmă, nu va schimba în mod substanţial rezultatul alegerilor, fiindcă oameni sunt cel puţin la fel de deştepţi ca politicienii, deci nu trebuie să credem că politicienii sunt mai deştepţi decât alegătorii şi, ei când se duc la vot, vor alege exact aşa cum simt ei, indiferent că sunt comasate sau necomasate”, a declarat Kelemen Hunor. 

Potrivit acestuia, sondajele arată că PNL şi PSD au un scor mai mic în alianţă faţă de situaţia în care ar candida separat.

„Dacă ne uităm la sondaje, vedem că adunate cele două partide din alianţa electorală de stânga, fiindcă despre acest lucru vorbim (...), scorul e mai mic decât dacă ar candida separat şi după aceea ar aduna voturile. Acest lucru se vede în toate sondajele şi este foarte clar, fiindcă fiecare partid mai pierde de pe lista comună alegători, fiindcă sunt PNL-işti care nu votează PSD şi invers. De aceea, această alianţă electorală de stânga nu ştiu cum va evolua până la sfârşitul anului. (...) Sper că se dezvoltă această cultură a coaliţiilor, de dialog politic”, a explicat liderul UDMR.

Întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale, el a negat, iar în UDMR acest subiect va fi abordat după alegerile europarlamentare din 9 iunie.

„Eu nu candidez la prezidenţiale. Nu ştiu, după 9 iunie deschidem acest subiect. Pentru noi nu este nicio grabă, nu ne grăbim, vine momentul când trebuie luată aceasta decizie”, a precizat preşedintele UDMR.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri