Video AEP publică un spot de informare cu privire la regulile care trebuie respectate în timpul campaniei electorale

Data publicării:
Campanie electorala pentru alegerile locale 2020 in Timisoara
Foto: INQUAM Photos/Cornel Putan

Autoritatea Electorală Permanentă a realizat un clip video de informare cu privire la măsurile de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor/întrunirilor/acţiunilor aferente campaniei electorale la alegerile locale din data de 27 septembrie, informează Agerpres.

„Cele două variante ale clipului video, una în limba română şi una în limba maghiară, ilustrează prevederile Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi al Ministerului Afacerilor Interne nr. 1.484 din 28 august 2020 privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor/întrunirilor/acţiunilor aferente campaniei electorale”, se arată într-un comunicat al AEP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Astfel, potrivit conţinutului videoclipului realizat de AEP, în timpul campaniei electorale care se desfăşoară în perioada 28 august - 26 septembrie, ora 7,00, trebuie respectate următoarele măsuri:

-purtarea obligatorie şi corectă a măştii de protecţie şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor;

-menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţii la evenimentele electorale;

-limitarea numărului participanţilor la maximum 50, în cazul evenimentelor desfăşurate în spaţiu închis;

-limitarea numărului participanţilor la maximum 100 de persoane, în cazul evenimentelor desfăşurate în aer liber;

-limitarea numărului de persoane la maximum 6, în cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă;

-limitarea numărului de persoane la maximum 2, în cazul acţiunilor din uşă în uşă;

Respectarea aplicării măsurilor se urmăreşte de către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, iar nerespectarea acestor prevederi se sancţionează conform Legii 55/2020 referitoare la unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri