Cum așteaptă PSD-iștii primele rezultate ale alegerilor locale. Marcel Ciolacu în Kiseleff, Gabriela Firea în Băneasa

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
in curtea sediului PSD din Kiseleff au fost montate ecrane uriase pe care vor fi vizionate exit poll-urile
Sediul PSD din Kiseleff, pregatit pentru ora 21 când se vor anunța rezultatele parțiale ale alegerilor locale. Foto: Robert Kiss

Cu o oră înainte de primele rezultate exit-poll, liderii PSD așteaptă cu sufletul la gură deznodământul alegerilor locale. Conducerea partidului este împărțită între cele două sedii ale social democraților. Președintele Marcel Ciolacu este în sediul din Kiseleff, acolo unde sunt prezenți zeci de jurnaliști care așteaptă primele reacții. Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, s-a retras în sediul din Băneasa, departe de ochii presei, în așteptarea rezultatelor.

În discuțiile informale cu jurnaliștii, social democrații se așteaptă să piardă mai multe județe conduse acum de baroni PSD. Printre județele unde PSD nu are nicio șansă de câștig se numără Timiș, Iași și Bacău. Surse din PSD spun însă că la finalul zilei, social democrații ar putea avea mai multe județe câștigate decât PNL. 

Față de anul 2016, când PSD câștiga en-fanfare Capitala, acum social democrații au emoții mari la Primăria Generală și la majoritatea sectoarelor cu excepția sectorului 4. 

„Pe votul politic stăm însă bine. Putem să facem majoritate cu Pro România și ALDE în Consiliul General”, susțin sursele citate.
La nivel național, PSD speră să câștige și în județele pe care le controlează în prezent. Luptă strânsă este la Maramureș, Neamț, Botoșani, Caraș Severin și Giurgiu. Hunedoara și Ialomița sunt alte județe în care PSD are emoții. Surse din partid au explicat pentru Digi24.ro că la Ialomița s-a implicat fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, în favoarea candidatului Pro România care ar avea șanse să câștige șefia CJ.

„Miza cea mai mare este să formăm majorități cu Pro România și ALDE în cât mai multe județe”, au mai declarat surse din partid, pentru Digi24.ro.

În așteptarea exit-polului, unii își fac calcule politice și în interiorul partidului. Un rezultat prost la alegeri ar putea duce la modificări în structura de vice-președinți, proaspăt aleasă la Congresul din luna august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri