Nicușor Dan și-a lansat noul slogan: Împreună construim noul București

Data actualizării: Data publicării:
foto nicusor dan advertorial pnl Articol susținut de PNL

"Împreună construim Noul București" este sloganul sub care Nicușor Dan, candidatul Dreptei, va participa la alegerile locale pentru Primăria Municipiului București.

Conform site-ului noulbucuresti.ro, Nicușor Dan își propune să construiască un oraș care se mișcă mai bine, respiră mai bine și câștigă mai bine. Traficul, poluarea și stagnarea economică sunt, deci, principalele probleme pe care le are în vedere spre rezolvare prioritară candidatul Dreptei. Nicușor Dan face și o radiografie a modului în care Capitala României a ajuns după 4 ani de mandat al actualului primar: "Zilnic, în București, ceva cedează, se rupe, se strică. Țevile crapă. Bulevardele se inundă când plouă. Fațadele și copacii cad peste mașini. Tramvaiele deraiază și pasagerii împing autobuze ca să ajungă în stație. Suferim consecințele a zeci de ani de peticeală și de cumetrie, de furt organizat, de interese de clanuri și familii".

Despre proiectul Noul București, Nicușor Dan spune că trebuie să fie o Capitală care "ne cuprinde și ne reprezintă. Un oraș primitor pentru familiile și oamenii muncitori care își văd viitorul aici. Pentru părinții și copiii noștri. Un oraș verde și sănătos, sigur și curat, din care nu ești nevoit să fugi ca să te simți împlinit. Noul București este un centru european pentru tehnologie, cultură și educație. Un oraș la fel de inteligent ca antreprenorii și cercetătorii săi, ca artiștii și profesorii săi. Un oraș performant ca oamenii săi. Un oraș cu servicii medicale și condiții de educație, ca-n alte orașe mari din Europa".

UN PRIMAR AL BUCUREȘTIULUI CARE NU LOCUIEȘTE ÎN CAPITALĂ NU-I RESPECTĂ PE LOCUITORII ORAȘULUI

Nicușor Dan le dă asigurări bucureștenilor că el va locui și mai departe în București, aluzie la faptul că actualul primar, Gabriela Firea, are reședința în Voluntari, comună administrată de soțul acesteia, Florin Pandele. "Un primar care fuge din orașul pe care îl conduce, așa cum a făcut-o actualul edil, este un primar care nu-l iubește și care nu-l respectă. Un primar care nu respiră zi de zi același aer cu locuitorii orașului, care nu se confruntă cu neajunsurile lor, nu are cum să le înțeleagă problemele. Un primar care stă în Voluntari va conduce Capitala cu oameni din Voluntari, pentru Voluntari. Nu pentru București, nu pentru bucureșteni", spune candidatul la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan încheie prezentarea Noului București cu un apel către bucureșteni pe care îi cheamă să i se alăture. "Putem atrage fonduri europene și investiții, putem încuraja antreprenorii, putem să ne luptăm cu corupția edilitară. Să facem Bucureștiul un oraș bogat, cu oportunități pentru fiecare, un oraș în care veniturile medii să crească exponențial cu dezvoltarea sa".

Nicușor Dan are 50 de ani, a obținut doctoratul în matematică la o prestigioasă facultate din Paris, are o fetiță de 4 ani și cunoaște bine problemele și realitățile bucureștene, fiind un vechi activist civic pentru salvarea patrimoniului cultural și al spațiilor verzi din Capitală.

Nicușor Dan a candidat prima dată la Primăria Capitalei ca independent, în 2012, alegeri la care a fost declarat surpriza scrutinului. În 2016, a ieșit pe locul al doilea la alegerile pentru București, în fruntea proaspăt înființatei Uniuni SalvațiBucureștiul, iar în acest an este cotat cu prima șansă, în sondajele de opinie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri