Bode le cere liberalilor un scor bun la locale, ca PNL să nu ajungă „vioara a doua” la viitoarea guvernare

Data publicării:
BUCURESTI - PARLAMENT - SEDINTA BIROULUI POLITIC NATIONAL - PNL
Foto: Lucian Bode / Sursa foto: Inquam Photos/Saul Pop

Secretarul general al Partidului Naţional Liberal, Lucian Bode, le-a cerut membrilor PNL, sâmbătă, la şedinţa Colegiului Director Judeţean al PNL Vrancea, să trateze cu maximă responsabilitate şi seriozitate alegerile locale pentru că altfel PNL va fi vioara a doua la guvernarea 2024 – 2028.

Bode a precizat că având un scor bun la alegerile din 9 iunie PNL îşi poate propune câştigarea alegerilor prezidenţiale prin Nicolae Ciucă, scrie News.ro.

“Anul 2024 va fi pentru întreaga suflare liberală anul în care trebuie să dovedim, la toate cele patru tipuri de alegeri, că suntem o forţă. Cred că vom obţine minim 17 mandate de europarlamentari, adică majoritatea voturilor românilor, deci vom avea această validare politică din partea românilor de a merge împreună mai departe. Cred că vom avea un scor bun la alegerile locale, un scor prin care să ne validăm majoritatea primarilor în funcţie, să câştigăm un număr semnificativ de primari, să avem o bază solidă prin votul politic la Consiliul Judeţean, ştiţi foarte bine că acolo se numără votul politic, numărul de mandate de consilieri judeţeni, astfel încât să putem să abordăm, din postura de a ne propune să câştigăm celelalte două alegeri, scrutinul prezidenţial din septembrie şi alegerile parlamentare din decembrie. Fără o bază solidă în alegerile locale acest lucru nu este cu putinţă”, a transmis Lucian Bode.

El le-a transmis liberalilor că fiecare vot este important la alegerile locale.

“De aceea, vă rog foarte mult, fiecare vot contează la alegerile locale. Baza Partidului Naţional Liberal este de 30%, am avut 34,5% în urmă cu patru ani, să ne menţinem la acest nivel de 30%, între 25 - 30%, după patru ani de guvernare, cu toate crizele, că n-am ratat nimic de la Al Doilea Război Mondial încoace: criză pandemică, criza energetică, criza economică şi acum această criză de securitate la graniţă, toate au fost gestionate de Partidul Naţional Liberal la guvernare. Şi cu toate acestea suntem, între 25 şi 30%, în absolut toate sondajele pe vot politic la alegerile locale”, a precizat Lucian Bode.

Secretarul general le-a cerut liberalilor să trateze cu maximă responsabilitate alegerile locale.

“Vă rog încă o dată! Trataţi cu maximă responsabilitate, seriozitate, determinare alegerile locale, pentru că atunci ne putem propune ceea ce cred că este absolut necesar şi fără de care nu putem vorbi de o guvernare liberală serioasă pentru următorii patru ani, cu sprijin consistent şi anume aceea de a câştiga în septembrie funcţia de preşedinte al României, prin preşedintele Partidului Naţional Liberal Nicolae Ciucă. Altfel, va fi foarte dificil pentru PNL. Va fi un partid la guvernare, pentru că aceasta este construcţia astăzi şi alta nu rezultă din orice calcul am face, dar va fi vioara a doua şi nu cred că vrem să fim vioara a doua la guvernare din 2024 până în 2028”, a mai declarat Lucian Bode.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri