Burduja: Bucureștenii s-au săturat de această discuție despre candidatul X, candidatul Y. Vor să audă o discuție despre viziune

Data actualizării: Data publicării:
sebastian burduja
Sebastian Burduja. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Sebastian Burduja, președintele PNL București și potențial candidat la Primăria Capitalei, a spus la Digi24 că în coaliție se duc în continuare negocieri pentru a stabili pe cine vor susține în această funcție. El spune însă că discuția în ceea ce privește alegerile locale ar trebui dusă pe proiecte pentru bucureșteni, nu pe cine va candida sau nu.

„Bucureștenii vor să audă altceva. S-au săturat de această discuție despre candidatul X, candidatul Y, eu fiind unul dintre ei. Vor să audă o discuție despre viziune. Ce ne dorim de la orașul ăsta? De ce arată mai rău ca acum 4 ani? De ce se face praf în fiecare zi?”, a spus Burduja.

„Eu am propus 5 soluții pentru termoficarea orașului, prin implementarea lor putem să scădem costul gigacaloriei la jumătate, deci întreținerea pentru bucureșteni să scadă la jumătate. Nu a reacționat niciunul din cei care îmi sunt presupuși contracandidați.

Devine o discuție sterilă despre oameni, nu despre bucureșteni, despre politicieni, nu despre bucureșteni. Nu cred că asta se așteaptă de la noi”, a adăugat el.

„E o poziție importantă, toată lumea este de acord cu asta. În coaliție e un calcul, e o negociere. Sondajele sunt o oglindă de moment. Eu mi-am prezentat public argumentele și am venit cu argumente pentru bucureșteni”, a mai spus Burduja, care este în prezent ministrul Energiei.

Întrebat despre ce crede legat de faptul că e coleg cu „ciuma roșie”, numele dat PSD-ului în timpul protestelor din vremea când partidul era condus de Liviu Dragnea, Burduja a spus: „Cred că trăim un alt moment decât acela în care a apărut această singtagmă. Am fost la proteste, dar atunci vorbeam de un om înconjurat de o gașcă de oameni care încercau să modifice legile statului ca să nu intre în pușcărie. Hai să fim cinstiți, nu este situația de astăzi”.

La ședința coaliției de joi, liderii PSD și PNL nu au reușit să cadă de acord asupra candidatului la Primăria Capitalei. Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, a spus la Digi24 că nu mai este pe listă niciunul dintre candidații despre care se vorbea până acum, dar că au apărut alți potențiali candidați pe care cele două partide să-i susțină împreună.

„Un candidat independent, care se află între PSD și PNL ar fi bun pentru asta”, a spus Dîncu.

El a adăugat că nu ar fi înțelept nici ca Gabriela Firea (PSD), nici ca Sebastian Burduja (PNL) să candideze la Primăria Capitalei, pentru că nu ar primi voturi de la electoratul celuilalt partid.

Totuși, ei vor fi, cel mai probabil, candidați la această funcție, dacă cele două partide vor merge separat la alegerile pentru primăria generală.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri