Cine este Cătălin Cîrstoiu, medicul pe care mizează PNL și PSD pentru a câștiga Primăria Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
Medicul Cătălin Cîrstoiu
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. FOTO: Inquam Photos / George Calin

Coaliția PSD-PNL merge la Capitală pe mâna unui doctor. Cătălin Cîrstoiu, în prezent managerul Spitalului Universitar din București, va fi candidatul susținut de cele două partide la alegerile locale, în bătălia cu Nicușor Dan și cu Cristian Popescu Piedone. Fiu de fost primar, prefect, și mai apoi deputat PD trecut la PSD, Cîrstoiu este și finul fostului președinte Traian Băsescu.

Cătălin Cîrstoiu este medicul despre care PSD și PNL cred că va trata problemele bucureștenilor. Ortoped de profesie, acesta conduce în acest moment Spitalul Universitar de Urgență din București. În vârstă de 50 de ani, Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu Monica Cîrstoiu, de asemenea medic, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a aceluiași spital.

În 2006, cand Băsescu era deja la Cotroceni, șeful statului a ajuns pe mâna finului Cîrstoiu. Traian Băsescu s-a prezentat la urgențe, cu o criză severă de hernie de disc. Cătălin Cîrstoiu este cel care l-a consultat, pentru ca mai apoi să îl însoțească la Viena, unde Băsescu a fost operat.

4 ani mai târziu, președintele Băsescu avea să-l decoreze pe Cătălin Cîrstoiu cu Ordinul Sanitar în grad de Cavaler, împreună cu alți medici. Iar în 2013, relația de familie devine și mai strânsă. Familia Cîrstoiu devine nașul de botez pentru fiica cea mica a Elenei Băsescu.

Pe plan politic, deși medicul nu e membru de partid, tatăl său are în spate o carieră politică de 20 de ani. Ion Cîrstoiu a fost deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 și 2004.

Medicul Cătălin Cîrstoiu are o avere impresionantă, cu salarii și dividende care depășesc 200 de mii de euro. În plus, potrivit declarației sale de avere, medicul și soția sa au o casă în Ilfov de 450 metri pătrați, un apartament în București de peste 100 metri pătrați, bijuterii de 150 de mii de euro și sume generoase în peste 20 de conturi.

Spitalul Universitar pare a fi o rampă de lansare pentru Primăria Capitalei. Cel mai cunoscut exemplu este Sorin Oprescu. Deși a candidat de mai multe ori, a fost primar o singură dată, iar acum este condamnat definitiv la peste 10 ani de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie. Sorin Oprescu se află în Grecia, unde instanța a respins cererea României de extrădare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri