Cîrstoiu: Tatăl meu a creat Legea Administrației publice locale. Străbunicul a fost adoptat de Ion Mihalache

Data publicării:
catalin cirstoiu
Candidatul PSD-PNL la Primăria București, Cătălin Cîrstoiu. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Candidatul PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a vorbit, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, despre faptul că familia sa nu este deloc străină de politică. Tatăl său a fost deputat timp de două mandate, a lucrat la Legea Administraţiei Publice, iar străbunicul său a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache.

„Tatăl meu a avut două mandate de deputat, a fost preşedintele Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor şi chiar Legea Administraţiei publice locale cumva e creaţia lui, munca de echipă de la Parlament. Conducea acea comisie care a redactat legea. Părinţii mei m-au învăţat să respect valorile frumoase ale vieţii, aşa cum e viaţa, mi-au creat un mediu în care m-am simţit întotdeauna bine, un mediu cald, m-au stimulat să învăţ, m-au stimulat să citesc şi asta am făcut. Nu am avut tangenţă cu lumea asta (politică – n.r.) decât aşa, auzind discuţiile din casă”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, conform News.ro.

Cîrstoiu mărturiseşte că străbunicul său, absolvent de Drept, a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache, fost ministru şi unul dintre fondatorii Partidului Ţărănesc.

„Sigur, în familie există şi lucruri mai triste în care ne-a adus politica, pentru că Ion Mihalache nu avea copii, iar verişoara lui primară avea un băiat, cel mai mare băiat, pe care practic Mihalache l-a adoptat de la câţiva ani şi l-a crescut. Bunicul meu a fost absolventul Facultăţii de Drept în 1927. Amintirile de familie din acea perioadă există, dar, cumva au fost amputate, ca să folosesc tot un termen ortopedic, de ce a urmat după 1947”, a adăugat Cîrstoiu.

Acesta a mărturisit să bunica tatălui său a fost prima care a cules cântece din zona Muscelului şi le-a păstrat.

Medicul spune că are talent la muzică, ştie să cânte la pian, iar bunicii săi voiau să devină avocat.

„Dar eu m-am simţit mai apropiat de latura asta umană a existenţei, pentru că am fost fascinat de medicină”, adaugă Cîrstoiu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri