Coaliție la centru, scandal în teritoriu între PSD și PNL. Grei ai liberalilor amenință cu demisia

Data actualizării: Data publicării:
nicolae ciuca cu un dosar sub brat
Unii liberali din teritoriu sunt nemulțumiți din cauza negocierilor pentru candidați comuni. Inquam Photos / George Călin

Sunt tensiuni în PNL din cauza negocierilor pentru candidați comuni. De la discuțiile care s-au întins până după miezul nopții, unii lideri de filiale au ieșit nemulțumiți. Sunt și grei din partid care amenință că demisionează. Potrivit surselor Digi24, la Timiș, PSD și PNL ar face alianță, iar actualul șef al Consiliului Județean, Alin Nica, nu ar mai prinde loc. Scandal a fost și pentru lista la europarlamentare.  

Vorbim de un scandal care are legătura cu modul în care se fac listele.

La Timiș, problema cea mai mare e că PNL și PSD, după modelul din Capitală, vor să facă alianță. În aceste condiții, actualul șef al Consiliului Județean, Alin Nica, lider PNL, nu ar mai prinde o funcție, pentru că acolo ar urma să fie în cărți Alfred Simonis, de la PSD.

De asemenea, au fost lideri care i-au reproșat lui Lucian Bode că ar face jocurile PSD.

Alți liberali au spus că nu vor să vadă pe pliantele de campanie și sigla PSD, deși vorbim de o coaliție și de o alianță pe care o vom vedea în multe județe unde liderii consideră că nu pot avea un scor cu care să bata celelalte partide.

Pe de altă parte, liberalii din Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii de la București, în care își arată susținerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la șefia Consiliului Judeţean, potrivit unui comunicat transmis de PNL Prahova.  

Potrivit sursei citate, printre argumentele aleşilor locali de susţinere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu se numără „performanţa fără precedent” a acestuia în atragerea de fonduri europene, dar şi valoarea totală a proiectelor contractate în ultimii trei ani şi jumătate, care depăşeşte trei miliarde de euro, fiind „de zece ori mai mare decât în mandatul anterior”. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri