Exclusiv Nicușor Dan spune că medicul Cîrstoiu este controlat de PSD: Nu va putea să-și facă propria politică

Data actualizării: Data publicării:
nicușor dan
Foto: Nicușor Dan / Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general Nicușor Dan a declarat duminică seară, în emisiunea Briefing, la Digi24, despre candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, că este controlat de PSD și nu va putea ignora partidele care îl susțin pentru a-și face propria politică. „Mi-e greu să cred că domnia sa se poate elibera și să spună: 'aceste partide doar mă susțin și eu am această viziune pentru București'”, a subliniat edilul din București. 

Despre contracandidatul său, medicul Cătălin Cîrstoiu, Nicușor Dan a spus: „Cîrstoiu are o coaliție care îl susține, în majoritate este PSD, și domnia sa nu e în situația de a fi deasupra acestor partide care îl susțin. Va avea un Consiliu general, care din majoritatea care îl susține este PSD. Mă gândesc că îi va fi greu să ignore și să-și facă propria politică față de această majoritate. Din moment ce e candidatul acestui partid, care ne spune că doamna Firea e purtător de cuvânt, coordonator de programe, mi-e greu să cred că domnia sa se poate elibera și să spună: 'aceste partide doar mă susțin și eu am această viziune pentru București'. O să vedem de viziune”. 

Edilul a mai precizat că: „E mai puțin important contracandidatul. Eu sunt primar în funcție, am o intenție de vot de 35% -39%, există un PSD care are intenție de vot 35%, iar alegerile sunt într-un singur tur. Asta e lupta, indiferent cine e contracandidatul, mergem la luptă. 

Nu contează persoana. Eu am avut în 2020 voturile unui public de dreapta care s-a săturat de o administrație PSD de 12 ani. Votanți ai USR, PNL și PMP m-au susținut, cred că asta e bătălia - dacă oamenii aceia care m-au votat în 2020 sunt bine informați și fac o comparație între ce am făcut eu în trei ani și cât a făcut PSD în 12”.

Întrebat dacă votul va fi unul politic sau util, Nicușor Dan a spus: „Va fi un vot util din perspectiva faptului că votul e într-un singur tur, iar cei care merg la vor merg la candidatul pe care chiar îl plac. Eu cred că este și politic și administrativ, avem un public de dreapta care a ieșit la ordonanța 13, care a fost revoltat de 10 august și un public de dreapta care știe să compare câți kilometri de conductă au făcut ei și câți kilometri am făcut noi. (...) În opinia mea asta e lupta.”

 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri