Alegeri parlamentare 2020. Cum pot vota românii din localitățile aflate în carantină, dacă au adresa din buletin în altă parte

Data actualizării: Data publicării:
stampila si buletin de vot
Alegeri parlamentare 2020. Cum pot vota românii din localitățile în carantină, dacă au adresa din buletin în altă parte

Românii cu drept de vot care locuiesc în zone carantinate, dar care au adresa de domiciliu în altă localitate, vor putea merge fără restricții să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

De asemenea, cei din localitățile aflate în carantină nu vor avea nevoie de nicio declarație pe propria răspundere pentru a merge la vot.

Cei aflați în izolare trebuie însă să rămână acasă sau în locul în care se află.

Duminică, nu vor exista restricții de circulați până la 01.00 noaptea, pentru a permite oamenilor să se întoarcă acasă după ce votează.

Arafat a explicat că, legal, oamenii pot rămâne să voteze până la miezul nopții, dacă sunt în secția de votare, și le-a mai fost acordată o oră pentru a avea timp să ajungă acasă.

Personalul din secțiile de votare, candidații și observatorii vor putea circula și după ora 01.00, în baza unei dovezi care să arate calitatea lor, a mai spus Arafat.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri